Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
26-åringen påträffades avliden i Gerdsken på måndagen. Polisens teori är nu att dödsfallet varit en olycka. Bild: Filip Landqvist
26-åringen påträffades avliden i Gerdsken på måndagen. Polisens teori är nu att dödsfallet varit en olycka. Bild: Filip Landqvist

Polisens teori: Olycka bakom 26-åringens död

En olycka och inte ett brott – det är den teori som polisen arbetar utifrån efter att en 26-årig man påträffats avliden i sjön Gerdsken. Polis har nu fått ett första utlåtande från rättsläkare.

LÄS MER: Försvunna 26-åringen hittad död vid Gerdska strand

Polis har nu fått ett första preliminärt utlåtande av rättsläkare i ärendet kring den avlidne 26-åringen som påträffades i Gerdsken under början av veckan.

– Jag vill inte gå in på några detaljer, men det tyder mer på ett olycksfall än ett brott i nuläget, säger Mats Axelsson, chef för Alingsåspolisens grupp som utreder grova brott, som också uppger att det kvarstår ytterligare analyser innan ett definitivt besked kan ges.

– Det kommer att ta ytterligare någon vecka innan vi får de svaren, säger han.

Med hänsyn till de anhöriga gör polisen nu allt för att försöka få en bild av vad 26-åringen gjorde efter det att han senast var synlig vid köpcentret Vimpeln för snart tre veckor sedan.

– Efter att det här har blivit medial uppmärksammat har vi fått in en del tips och uppgifter. Nu handlar det om att försöka kartlägga hur han har rört sig, från försvinnandet fram till det att han påträffas, säger Mats Axelsson.

De tips och uppgifter som polis har fått in från allmänheten så här långt ska inte tyda på att 26-åringen har utsatts för ett brott.

– Nej, inte utifrån de uppgifter som vi har fått till oss, säger Mats Axelsson.

De svar som polisen fått från rättsläkare ska inte ha sagt något om hur länge mannen kan ha legat i vattnet innan han påträffades.

Det var för snart tre veckor sedan som den 26-årige mannen spårlöst försvann efter ett besök på Vimpelns köpcentrum. Försvinnandet resulterade senare i att polis inledde en förundersökning om människorov, samtidigt som Missing people gjorde resultatlösa sökningar efter den försvunna mannen. Efter att mannen i början av veckan påträffades avliden i Gerdsken, nära den plats där han senast sågs, ändrade polisen brottsrubriceringen till mord alternativt dråp. Trots att det mesta nu tyder på att det rör sig om ett olycksfall fortsätter polisen sin förundersökning.

– Vi stänger inte ner förundersökningen förrän vi vet hur det här har gått till, säger Mats Axelsson.