Digitaliseringen inom bland annat gymnasieskolan resulterar i att kommunen tilldelas Guldtrappan.
Digitaliseringen inom bland annat gymnasieskolan resulterar i att kommunen tilldelas Guldtrappan. Bild: Totte Vesterlund

Prisas för sitt arbete med digitalisering

För andra året i rad uppmärksammas Alingsås för sitt digitaliseringsarbete – det sker i form av utmärkelsen Guldtrappan.

ANNONS

LÄS MER:Pilotprojekt inom IT – Högskolan i Borås och kommunen inleder samarbete

Det är tillsammans med åtta andra skolhuvudmän som Alingsås kommun nu tilldelas Guldtrappan. Kommunen får utmärkelsen för sitt arbete med digitalisering inom gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Kommunen tilldelas priset för andra året i rad.

– Fantastiskt att än en gång få bekräftat att vi tillsammans i kommunen har tagit digitaliseringens fördelar på allvar, säger Anneli Schwartz, chef för kultur- och utbildningsförvaltningen i ett pressmeddelande.

En del i att Alingsås tilldelas priset är att man under våren, i samband med den pågående coronapandemin, har fått nytta av digitaliseringen. Det inte minst genom den omfattande fjärrundervisning som har bedrivits under perioden. I sin motivering skriver juryn bland annat att man i Alingsås kommuns kultur- och utbildningsförvaltning har bedrivit ”ett kraftfullt och uthålligt utvecklingsarbete präglat av medskapande användare, ett vetenskapligt arbetssätt och löpande utvärdering.”

ANNONS

– Den här utmärkelsen ger oss också energi att fortsätta tänka innovativt och utveckla oss ännu mer framöver, säger Anneli Schwartz.

Bakom priset Guldtrappan står stiftelsen Yngve Lindbergs minne tillsammans med samarbetsparter som Skolverket, Sveriges kommuner och landsting, samt Specialpedagogiska skolmyndigheten.

LÄS MER:Företagarna slår ett slag för KomTek

ANNONS