Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Syskonen Matilda Lindström och Wictor Ringström på Bueno Taco gläds åt sina lojala kunder. Bild: Kerstin Brandqvist Aspenstedt

Restaurang i Alingsås slog rekord mitt under coronaoron

Matilda Lindström, delägare på restaurang Bueno Taco i Alingsås var orolig och vädjade på Facebook till kunderna att komma och handla. Det tog skruv bland alingsåsarna.

– Januari och februari är alltid våra sämsta månader, sedan kom dessutom corona. Vi såg ett tapp av kunder varje dag och var oroliga för konkurs. Jag tänkte att något måste göras, berättar Matilda.

Hon lade ut inlägget på torsdag eftermiddag och redan efter 5 minuter kom den första kunden. Sedan dök det upp ett 80-tal till innan man stängde.

– Det blev kaos, ensam var jag och inte förberedd. Vi fick en otroligt fin respons av våra lojala kunder, säger en glad Matilda Lindström.

– Nästa dag fortsatte kunderna att strömma till. På fredagen hade vi 200 kundköp och slog vårt försäljningsrekord någonsin under de fem år vi funnits, säger Wictor Ringström, delägare och vd för företaget. Dessutom bror till Matilda.

– Det är rätt häftigt att det här sker samtidigt som coronaviruset slår så oerhört hårt mot många andra företag, säger Wictor.

Syskonen har även en restaurang i Knalleland i Borås, som öppnade förra året. Där har man inte hunnit bygga upp samma relation med kunderna som i Alingsås så där är läget inte lika ljust.

Är ni oroliga för framtiden i dessa tider?

– Ja, jag är orolig, främst för restaurangen i Borås, går det dåligt där kan det drabba Alingsås, säger Matilda.

– Restaurangerna kan både lyfta och dra ner varandra, men kunderna ger oss hopp och jag är optimist. Tänker redan på nästa restaurang som vi kanske kan starta, säger Wictor.