Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Student i Alingsås 2019 Bild: Mårten Öhman

Så blir studentfirandet i Alingsås

Ett firande – fast på fyra olika platser. Så ser Alströmergymnasiets plan för studenten ut.

LÄS MER: Vårgårda och Herrljunga laddar för alternativa studentfiranden - och bal

Den 5 juni tar eleverna vid Alströmergymnasiet studenten. Och att det inte skulle bli som vanligt i år var föga förvånande. Under fredagen gick kommunen ut med information om upplägget. Firandet av studenten kommer att äga rum på fyra olika platser Alströmergymnasiet, Campus, Nolhaga Slott och Esteticum kommer att erbjuda ett uppdelat firande, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

En del av firandet kommer också vara digitalt, vilket ger möjligheten för anhöriga att ta del av det hemifrån. Varje klass kommer att under säkerställda former träffas och umgås. Planeringen utgår från att ha största möjliga distans med stora ytor och även kunna hantera viktig basal hygien.

– Vi tror att vi under dessa former kan skapa ett tryggt och fint firande för våra elever. Det blir inte som vanligt men flera av de uppskattade sakerna med studenten kommer att finnas kvar, säger Dennis Pavlovic, utbildningschef i Alingsås kommun, i ett pressmeddelande.

Inslag som mösspåtagningen, studentlunch, föreställning, tal och utspring, kommer alla att finnas med, men på ett alternativt sätt. Mer detaljer om upplägget kommer presenteras senare, meddelade kommunen. Däremot får anhöriga inte vara med vid utspringet. Polismyndigheten har också informerat att flakåkning på studenten inte är aktuellt.

Elevkårens nyligen avgångne ordförande Hugo Petersson och nyligen tillträdda ordförande Maja Josefson har haft flera samtal med skolledningen om årets student och lyft in elevernas önskemål och förhoppningar.

– Vi vill att detta ska bli riktigt bra, efter förutsättningarna. Vi är glada att vi får möjlighet att ha något slags firande tillsammans, säger de båda, i samma pressmeddelande.

LÄS MER: Då tas beslut om årets studentfirande

LÄS MER: Regeringens beslut - besöksförbud på alla äldreboenden

LÄS MER: Så blir avslutningarna i förskola och grundskola

LÄS MER: Inställt studentfirande i Alingsås