Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Nyhetsbyrån Siren
Bild: Nyhetsbyrån Siren

Så mycket ökade rotavdragen i kommunerna

Fler använde sig av rotavdrag i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga förra året. Enligt preliminära siffror från Skatteverket så ökade beloppet för utbetalda rot-tjänster i 250 av landets 290 kommuner under 2020.

LÄS MER: Ångbåtsföreningen kan få bidrag för ny verkstad

Renoveringsarbeten i hemmet tycks ha ökat förra året. Åtminstone om man ser till hur många som har använt sig av rotavdrag. Enligt Skatteverket och nyhetsbyrån Siren, som sammanställt statistiken, så steg beloppet för utbetalda rot-tjänster med 1 miljard kronor. Under det gångna året köpte drygt 1 miljon svenskar rottjänster och det utbetalda beloppet låg på 10,9 miljarder kronor till skillnad mot 2019 där beloppet låg på 9,9 miljarder kronor.

Enligt statistiken är Alingsås en av de kommuner där beloppet och antalet köpare av rottjänster har ökat mot föregående år. Under 2020 ökade antalet som köpte rottjänster med 8 procent i Alingsås, det vill säga 5075 alingsåsare. Beloppet ökade med 1,3 procent under 2020.

Även i grannkommunerna Vårgårda och Herrljunga har siffrorna ökat. Enligt siffrorna har antalet köpare ökat med 5,5 procent respektive 6,1 procent i Vårgårda och Herrljunga. I Vårgårda har dock beloppet för utbetalda rottjänster minskat med 3 procent, det vill säga en minskning på cirka 380 000 kronor.

LÄS MER: Mötesplats Stora Mellby är slutbesiktigad och tagen i drift

LÄS MER: Här kan det snart byggas i Herrljunga