Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sökningen trappas ned: ”Försöker ta nya tag imorgon”

Vid lunchtid på lördagen inleddes en sökinsats efter den man i 25-årsåldern som försvann i måndags.

LÄS MER: Missing People letar efter försvunnen alingsåsare

Missing People är på plats på parkeringen i Nolhaga. Och tillsammans med ett 30-tal frivilliga söks nu området kring Nolhaga berg av.

– Sista platsen han är sedd på är ICA Maxi och vi misstänker att han gått den här vägen när han har gått hem, säger Bengt Espling, verksamhetsledare på Missing People Göteborg, till AT.

Några spår eller ledtrådar saknas för tillfället enligt Espling, som hoppas att man ska kunna komma i kontakt med eventuella vittnen som sett mannen efter den sista nu kända observationen, vid Vimpeln på måndagskvällen vid klockan 20:40.

Den försvunne mannen ska ha normal kroppsform, kort hårt och vara omkring 180 centimeter lång. Vid försvinnande ska han ha haft skäggstubb/kort skägg.

Maria Gillberg är en av de 30-talet personer som nu letar efter den försvunne mannen. Bild: Mårten Öhman
Maria Gillberg är en av de 30-talet personer som nu letar efter den försvunne mannen. Bild: Mårten Öhman

Under fredagskvällen genomfördes sökinsatser vid Vimpeln och vidare genom stan till just Nolhaga. Och enligt Espling är planen att fortsätta söka vid Vimpeln senare under dagen.

En av de personer som är med i dagens sökinsats är Maria Gillberg.

– Jag vill hjälpa de anhöriga, säger Gillberg, och berättar att det är första gången som hon är med i en sökinsats.

– Jag tycker det är en bra organisation, säger Gillberg om Missing People.

AT har varit i kontakt med förundersökningsledaren på polisen i Alingsås, som vid 14:50-tiden på lördagen berättade att man inte har några nya ledtrådar i ärendet.

Vid 15-tiden var AT åter i kontakt med Espling. Han berättar för tidningen att antalet sökande nu utökats till ett 65-tal personer.

– Sambandscentralen är kvar i Nolhaga men vi har skickat de två senaste patrullerna mot Gerdsken-hållet, säger Espling, och fortsätter:

– Har du sett något eller vet något så hör av dig. Man får vara anonym.

Vid 16:50-tiden talade AT med Espling igen:

– Vi börjar trappa ned sökningen nu och skickar inte ut fler sökare idag, utan försöker ta nya tag imorgon. Är man intresserad av att hjälpa till imorgon (söndag reds anm) så får man gärna kontakta oss på Missing People, säger Espling.

Vid 17:40-tiden talade AT med förundersökningsledaren igen, som meddelade att det inte tillkommit någon ny information i ärendet.

Bild: Mårten Öhman
Bild: Mårten Öhman