Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Sallys ägare efter inbrottet: ”Hur vågar man?”

Vid 22-tiden på onsdagskvällen ska två svartklädda män brutit sig in på caféet Sallys på Kungsgatan. Enligt caféets ägare Sina Akbarzadeh ska gärningsmännen fått med sig både alkohol och växelkassan.
– Jag var här fem minuter efter jag hade fått larmet, säger han.

Det är en uppgiven och omskakad Sina som står utanför Sallys och berättar om onsdagskvällen. Att caféet stängde vid klockan halv åtta, Sina som hade handlat varor inför nästa veckas kväll med livemusik och att han fick ett larm på sin telefon.

– 10:04 fick jag att larmet på caféet hade gått. Jag var här fem minuter senare, berättar Sina Akbarzadeh.

Strax därpå kom även polis och vaktbolaget Securitas till platsen och enligt uppgifter ska ett vittne sett de två gärningsmännen fly från platsen.

– En granne såg två killar med svarta kläder, berättar Sina Akbarzadeh.

Pengar och alkohol

Händelsen rubriceras i nuläget som stöld genom inbrott och enligt Sina ska stöldgodset bestå av caféets växelkassa och alkohol.

– Jag har inte hunnit gå igenom allt men här kan du se. Denna hyllan var full, säger Sina Akbarzadeh och pekar mot en hylla med vinflaskor.

Under torsdagsmorgonen har Alingsåspolisen inte någon mer information än det som tidigare rapporterats. Nu fortsätter arbetet att identifiera gärningsmännen.

– Vi har ett inbrott där två gärningspersoner sågs lämna platsen av ett vittne. Nu försöker vi utreda och identifiera gärningsmännen, säger Alingsåspolisens stationsbefäl.

LÄS MER: Inbrott på café i centrum – två sågs springa från platsen

Under dagen kommer Sallys ha öppet som vanligt trots att en av de stora glasrutorna saknas. På en bricka inne i caféet ligger två stora stenar som enligt Sina ska ha använts för att krossa rutan. I samband med inbrottet ska gärningsmännen också förstört en av caféets soffor.

Inte första gången

Det blev en annorlunda natt för Sina som fick sitta och vaka över sitt café men han är förbryllad att ett inbrott kan ske en kväll under Lights in Alingsås.

– När jag kom hit var det människor på gatan som promenerade. Hur vågar man? Klockan tio på en kväll under Lights, säger han och fortsätter:

– Det är dålig bevakning i centrum. Polisen är inte här på vardagarna utan bara på helgen när Ohana har öppet.

Och det är inte första gången Sallys är med om skadegörelse. För bara några veckor sedan fick han en video från en granne som föreställer två personer som bland annat rycker upp blommor ur krukor på uteserveringen.