Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Alingsåsaren Ola Serneke, tillförordnad vd för Serneke Sverige och koncernchef för Serneke Group. Bild: Anders Ylander

Serneke omorganiserar – varslar 100

Serneke varslar 100 personer om uppsägning.
Byggjätten räknar med att spara 200 miljoner kronor årligen i den andra fasen av sin omorganisation.
Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I höstas inledde Serneke en större omorganisation. Nu tar bolaget nästa steg i den. Förändringarna förväntas ge full effekt i början av 2021. Företaget räknar med minskade kostnader på ungefär 200 miljoner kronor årligen.

– De åtgärder vi nu genomför innebär en anpassning av kostnadskostymen för det nya Serneke Sverige och det effektivare arbetssätt som denna organisation syftar till. Det nu rådande läget i världen med effekterna av covid-19 kräver dessutom ytterligare skärpa och handlingskraft i anpassningen, säger Ola Serneke, tillförordnad vd för Serneke Sverige och koncernchef för Serneke Group, i ett pressmeddelande.

Serneke har, genom omorganisationen, gått från fyra affärsområden (bygg, anläggning, projektutveckling och fastighet) till att erbjuda en helhet. Bolagets kärnverksamhet har samlats i ett Serneke Sverige bestående av fem regioner med eget resultatansvar.

– Vi ser nu efter några månader med den nya organisationen att vi blivit effektivare och nyttjar våra resurser bättre. Stärkta av det, och som ett naturligt nästa steg, vidtar vi nu åtgärder för att ytterligare vässa vår konkurrenskraft och förbättra vår lönsamhet, säger Ola Serneke.

Upp till 100 tjänster varslas om uppsägning. I första hand handlar det om de verksamheter där omorganisationen fått störst påverkan, som de tidigare affärsområdena anläggning, fastighet och projektutveckling. Diskussioner med de fackliga parterna har inletts.

– Den förändring vi nu presenterar är nödvändig för att fullfölja vår ambition att sätta lönsamhet före tillväxt och säkra vår framtida konkurrenskraft. Det är en viktig del av en långsiktig plan som påverkats ytterligare av det allvarliga läge som råder globalt på grund av covid-19. Detta kommer bli ett år med fokus på vår entreprenadverksamhet och att leverera på den historiskt starka orderbok om 9 miljarder kronor som vi inledde året med, säger Ola Serneke.