Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Räddningstjänstens Anders Dahn, t.v, tar emot de skyddshandskar som Sverigedemokraterna, representerade av Boris Jernskiegg, har skänkt till kommunen. Bild: Johan Hallberg
Räddningstjänstens Anders Dahn, t.v, tar emot de skyddshandskar som Sverigedemokraterna, representerade av Boris Jernskiegg, har skänkt till kommunen. Bild: Johan Hallberg

Skänkte skyddshandskar till kommunen

Över 6 000 par skyddshandskar – det skänktes i veckan till kommunens vård- och äldreomsorg.

En större kartong, innehållande 6 300 par skyddshandskar, överlämnades under torsdagen av Sverigedemokraterna till kommunens vård- och äldreomsorg. Handskarna ska användas av vårdpersonal under den pågående pandemin.

– Vi har fått påstötningar från våra medlemmar som frågar vad vi kan göra. Hur vi kan bidra, inte bara politiskt utan ute i verkligheten? säger Boris Jernskiegg, gruppledare SD.

För en tid sedan köpte partiet på regional nivå in 50 000 par skyddshandskar, och det är materiel som nu fördelas ut lokalt runt om i partidistriktet. Kommunens tillskott på skyddshandskar överlämnades hos räddningstjänsten.

– Kommunen har haft svårt att härbärgera allt material och vi har fått en förfrågan om att lagra det här, och det har vi inga problem att göra, säger Anders Dahn, tillsynsförrättare på räddningstjänsten.

I räddningstjänsten väl tilltagna lagerlokal förvaras inte bara skyddshandskar, utan till exempel även handsprit och munskydd. Och Boris Jernskiegg menar att det känns naturligt att försöka hjälpa till på något sätt under den pågående pandemin.

– Det finns ett stort intresse för att hjälpa till bland allmänheten. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något, och vi vill dra vårt strå till stacken, säger han och menar att det är ”vårdpersonalen som är de riktiga hjältarna” i den pågående krisen.