Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Stor polisinsats på Stockslycke – man anhållen för mordförsök

En man i 35-årsåldern greps och anhölls senare under torsdagsförmiddagen, misstänkt för mordförsök och försök till grov misshandel på Stockslycke.
– Det råder mycket sekretess kring ärendet just nu, säger Johan Petersson, stationsbefäl på polisen i Alingsås.

Polisen larmades till en adress på Stockslycke vid 02-tiden under torsdagsdygnet. Det var grannar som hade larmat om att det var ett bråk på platsen.

– När vi kom dit visade sig att det var mer än bråk och det blir en större insats, säger Johan Petersson, stationsbefäl på polisen i Alingsås.

En man i 35-årsåldern greps och är misstänkt för mordförsök, försök till grov misshandel och hot mot tjänsteman. Polisen är förtegen om detaljerna kring händelsen.

– Det råder sekretess kring ärendet just nu. Men det jag kan säga till folk som bor i närheten är att alla inblandade i händelsen är på något sätt bekanta med varandra. Det här var inget plötsligt överfall, säger Johan Petersson.

Misstänkt ska förhöras

Två personer har skadats i samband med händelsen. Den ena fördes vaken och talbar med ambulans till sjukhus och den andra fick vård på platsen men behövde inte föras till sjukhus.

– Jag kan inte gå ut med vilka skador eller hur allvarliga de är, säger Johan Petersson.

Vad händer nu i utredningen?

– Vi kommer hålla ett första förhör med den misstänkte och delge honom misstankar. Sen kommer vi kontakta åklagare för ett beslut om anhållande, säger Johan Petersson.

Enligt polisen ska en skadad man påträffats i bostaden, som senare fördes till sjukhus.

Bostaden är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning, uppger polisen på sin hemsida.

Vid 10-tiden på torsdagsförmiddagen är polisen fortsatt förtegen om händelseförloppet. Jourhavande förundersökningsledare i Alingsås konstaterar enkom att en person är gripen och någon mer information kan man inte gå ut med i nuläget.

Anhölls under förmiddagen

Vid lunchtid meddelade polisen att den man i 35-årsåldern som tidigare greps nu satt anhållen.

– Personen som initialt greps är sedan 11-tiden anhållen. Han är misstänkt för försök till mord, grov misshandel och övergrepp i rättssak, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Under torsdagen fortsatte polisen med sina utredningstekniska åtgärder där man vidtar en rad åtgärder. Området är fortsatt avspärrat för teknisk undersökning.

– Vi kommer också eventuellt genomföra dörrknackning i området som ett led i den pågående utredningen, säger Fredrik Svedemyr.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Alingsås Tidning i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.