Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage
Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Storbråk med tillhygge i Alingsås – sex män nu anhållna

I fredags ska ett bråk mellan flera personer ha skett i anslutning till en bensinstation på Gamla Vänersborgsvägen. Sex män har nu anhållits, samtliga misstänkta för grov misshandel.

Under eftermiddagen fredagen den 19 juni, alltså midsommarafton, inträffade ett storbråk på Gamla Vänersborgsvägen intill en bensinstation.

Vid 17.30-tiden skickades polis till platsen efter samtal om bråk med tillhygge mellan flera personer utomhus. Innan polis anlände hade flera av de inblandade redan lämnat platsen, men två män med skador fanns kvar. Dessa fördes till sjukhus med ambulans och polisen upprättande anmälningar gällande grov misshandel med tillhygge, sparkar och slag.

Efter helgens utredningsarbete meddelar nu polisen att sex män är anhållna av åklagare. Männen är alla i 20-årsåldern och samtliga är misstänkta för grov misshandel.

– Det är inte aktuellt med fler gripanden i nuläget. Men utredningen fortsätter och i nuläget finns det inte fler misstänkta, säger polisens presstalesperson i region väst, Anna Göransson.

Även en av målsägarna, en man i 20-års åldern, är misstänkt för grov misshandel. Han misstänks ha knivskurit en av de nu anhållna männen. Den knivskurne mannen fanns dock inte kvar på platsen när polis anlände, utan uppsökte själv vård i efterhand.

Motivet till händelsen är oklart, men kommer att fortsätta utredas av polisen.

– Att det anses vara grov misshandel beror bland annat på att tillhygge används. Vad det var för tillhygge vill jag inte gå in på närmare. Det kommer behövas fler förhör. Men det har också skett sparkar och slag när målsäganden legat ner på marken, säger Anna Göransson.

Denna händelse inträffade i fredags, varför gick ni inte ut med informationen tidigare?

– Det beror främst på att flera personer avvek från platsen innan polis hunnit komma fram, men det är också ett grovt brott som polisen arbetat med hela helgen. Nu har polisen kunnat frihetsberöva dessa personer, men innan dess har vi inte velat gå ut med information med risk för att förstöra utredningen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region väst.