Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Gustav är nu frisk från corona. Men han kämpar ännu mot sin leukemi.  Bild: Privat
Gustav är nu frisk från corona. Men han kämpar ännu mot sin leukemi. Bild: Privat

Treårige Gustav från Alingsås har besegrat coronaviruset

Alingsåspojken Gustav, som den senaste tiden kämpat mot både cancer och covid-19, har nu testats negativt för corona.
– Nu är kampen mot covid-19 över och vi kan fokusera på kampen mot leukemin, säger Gustavs pappa Daniel Sletteberg Loveryd.

Det var i mitten av april som treåringen Gustav, som är under behandling för leukemi, testades positivt för det nya coronaviruset.

I dag, fredag, kan Gustavs pappa Daniel Sletteberg Loveryd berätta att Gustav testats negativt för corona, och därmed har besegrat sjukdomen.

– När läkaren kom in för att ge oss svaret på testet så hade han på sig ett ansiktsskydd, så jag tänkte direkt att testet var positivt. Men läkaren förklarade snabbt att det blivit rutin med skydd och att Gustav hade testat negativt. Jag blev överlycklig. Nu är kampen mot covid-19 över och vi kan fokusera på kampen mot leukemin, berättar Daniel.

Gustav fick sin diagnos akut lymfatisk leukemi (ALL), den 7 oktober 2019. När smittspridningen av corona tog fart kände Alingsåsfamiljen stor oro för att Gustav skulle bli smittad.

När han testades positivt för corona fanns det osäkerhet kring hur hårt det skulle drabba Gustav, med tanke på att han i och med sin leukemi har lågt immunförsvar.

– Gustav har klarat sig från feber, så vi har kunnat vara hemma under den här tiden och leka utomhus då vi bor på landet, säger Daniel, och fortsätter:

– Det som har vart mest dramatiskt för Gustav under den här tiden är att han spytt upp sin sond sex gånger på 14 dagar och då behövt åka in till sjukhuset. Det har vart väldigt påfrestande för honom, och för hela familjen.

Nu när Gustav friskförklarats från corona har en viss tyngd lättat från familjens axlar.

– Nu kan vi släppa lite mer på alla restriktioner och ta emot besök utan att vara livrädda. Självklart med försiktighet, säger Daniel, och fortsätter:

– Efter att läkaren kommit med provresultatet har telefonen gått varm för att förmedlat den positiva nyheten. Gustav har också fått otroligt många styrkekramar på sociala medier, för att han kämpat sig igenom det här.

LÄS MER: Cancersjuke Gustav, 3 år, smittad av corona

LÄS MER: Coronadrabbade paret hyllar vården