Ett våldsamt bråk utbröt på en bensinstation i Alingsås under midsommarhelgen i fjol.
Ett våldsamt bråk utbröt på en bensinstation i Alingsås under midsommarhelgen i fjol. Bild: Polisen

Tumult på bensinstation: sju män åtalas för grov misshandel

På midsommarafton i fjol drabbade flera personer samman på en bensinstation i Alingsås – nu åtalas sju män för grov misshandel.

ANNONS
|

LÄS MER:Efter midsommarbråket – alla försatta på fri fot

Det var tidigt på midsommaraftonens kväll som flera bilar svängde in på en bensinstation i Alingsås. Ur fordonen klev flera unga män, och direkt utbröt ett tumult där flera personer gick till angrepp mot två män. På bilder från övervakningskameror syns hur en av de angripna männen beväpnar sig med en spade som fanns till salu utanför butiken, och att han knuffas omkull innan han hinner använda den. Han och kamraten blir sedan i det efterföljande tumultet sparkade och slagna mot kropp och huvud. Åtminstone en av angriparna använde också spaden som tillhygge mot dem. Av bildmaterialet framgår också att en av de misshandlade männen inledningsvis var beväpnad med kniv, vilken han högg i benet på en av angriparna.

ANNONS

När polis anlände till bensinstationen hade flera av de inblandade lämnat platsen. Men med hjälp av bilder från övervakningskameror tror sig polis ha identifierat samtliga gärningsmän. Tio månader efter bråket åtalas nu sju män, samtliga i 20-årsåldern, för grov misshandel.

– Bevisläget är bra på så sätt att vi har en film som visar hela händelseförloppet, och där man får en objektiv bild av händelsen, säger Andrea Andersson, kammaråklagare.

De båda männen som blev angripna har berättat att de blev förföljda av flera bilar, och att de som körde efter ville att de skulle stanna. De visste att det fanns övervakningskameror på bensinstationen och stannade till där, med förhoppningen att det inte skulle bli bråk. Motivet till våldsamheterna är oklart. Några av de inblandade har uppgett att det funnits en tidigare konflikt.

– Det verkar vara något som är planerat, men det är min tolkning. Vad det ska handla om har inte framkommit, säger Andrea Andersson.

Sex av de åtalade ingår i den grupp som gick till angrepp mot de båda männen. En av männen som utsattes för misshandel åtalas för det knivhugg som han riktade mot en av angriparna. Åklagaren vill inte kommentar vilka påföljder hon kommer att yrka på.

– Nej det vill jag inte i nuläget. Vi får ha en förhandling först, säger hon.

De åtalade männen har lämnat knapphändiga uppgifter i förhör. Flera av dem medger att de varit på plats, men menar att de har agerat i självförsvar.

LÄS MER:Vändningen efter bråken: narkotikahandel inte orsaken

LÄS MER:Storbråk med tillhygge i Alingsås – sex män nu anhållna

ANNONS