Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Två personer påkörda i Alingsås – stor polisinsats

Tre personer skadades i samband med ett bråk i Alingsås på söndagskvällen. Två av dem är allvarligt skadade efter att ha blivit påkörda av bilar. Under natten har sex personer anhållits och delgivits misstanke om grov misshandel med anledning av söndagskvällens händelse.

Strax innan klockan 21 på söndagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till Alingsås efter larm en trafikolycka gällande påkörd person. Enligt ett vittne som såg insatsen var det sex till sju polisbilar samt fordon från räddningstjänsten på plats.

Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, uppger till GP att påkörningen skedde efter att ett bråk eskalerat.

– Det är två grupper som har råkat i luven på varandra, säger han till GP.

– Det fanns även uppgifter om att någon ska ha varit beväpnad, men om det är med ett tillhygge eller ett faktiskt vapen är inte klarlagt än, säger Christer Fuxborg till GP.

Enligt P4 Göteborg ska det vara ett bråk mellan två konstellationer och där flera personer har blivit påkörda.

– De har både kört på varandra och över varandra, säger polisens vakthavande befäl Morten Gunneng till P4 Göteborg.

Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Polisen kopplar händelsen med en konfrontation som inträffade på midsommarhelgen i Alingsås mellan de båda grupperingarna. Då uppstod ett storslagsmål med tillhyggen utanför en bensinback. Efter den händelsen anhölls sex personer som senare sattes på fri fot.

LÄS MER: Efter midsommarbråket – alla försatta på fri fot

LÄS MER: Storbråk med tillhygge i Alingsås – sex män nu anhållna

Polisen har inlett en särskild insats, vilket innebär att myndigheten ökar sin närvaro i Alingsås. Polisen kommer under måndagen befinna sig Alingsås med uniformerad personal för trygghetsskapande närvaro.

På måndagsmorgonen meddelar polisen via sin hemsida att det är tre personer som har förts till sjukhus för vård. Två av dem ska vara allvarligt skadade efter att ha blivit påkörda av en bil. Skadorna ska dock inte vara livshotande. Två bilar har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Under natten har sex personer anhållits och delgivits misstanke om grov misshandel med anledning av söndagskvällens händelse. De båda konstellationerna är kända av polisen sedan tidigare. Det kan inte uteslutas att fler personer kan komma att frihetsberövas i utredningen.

Under dagen kommer utredningen fokusera på att få en så klar bild över det som inträffade igår genom ett antal vittnen kommer höras av polis.

Texten uppdateras.