Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linn Wirdemo startade en insamling för att hjälpa sin mormor. Bild: Privat/skärmdump
Linn Wirdemo startade en insamling för att hjälpa sin mormor. Bild: Privat/skärmdump

Utsattes för bedrägeri: Linn samlade in 180 000 till sin mormor

Linn Wirdemos mormor Birgitta lurades på alla sina besparingar av vaccinbedragare – med allmänhetens hjälp har Linn nu samlat in 180 000 kronor till sin mormor.

LÄS MER: Vaccinbedragarna stal alla Birgittas besparingar

Helt nyligen berättat alingsåsaren Linn Wirdemo hur hennes 74-åriga mormor Birgitta fått telefonsamtal där hon lurades att logga in på sin bankdosa under förespegling att det behövdes på grund av den väntande covid-19 vaccineringen.

– Mormor kände ändå att det var något som inte stämde och ringde till sin vårdcentral som bekräftade att hon hade en tid för provtagning men att ingen från dem ringt och frågat om covid-vaccin, sa Linn till tidningen tidigare i veckan då hon också berättade att bedragarna sedan tömde hennes mormors bankkonto på alla besparingar – totalt 116 000 kronor.

För att om möjligt kunna hjälpa sin mormor att få tillbaka en del pengar gick Linn ut på sociala medier och startade en insamling. Och resultatet blev häpnadsväckande. På ett dygn samlades 180 000 kronor in, och insamlingen är nu avslutad.

– Det är helt ofattbart egentligen hur människor kan stötta och hjälpa sina medmänniskor så här. Jag blev så förvånad helt enkelt, säger Linn som fortsätter:

– Det är spännande, det är vänner och bekanta som skänkt pengar, men den absoluta majoriteten är människor som jag inte har träffat. Främlingar som vill hjälpa min mormor!

Ännu har Linn inte avslöjat för sin mormor att hon samlat in pengarna.

– Nej, inte än. Jag vill åka och träffa henne och berätta, säger hon och menar att hon fortfarande har lite blandade känslor i och med att bedragare faktiskt lurade hennes mormor.

LÄS MER: Polis varnar för bedrägerier i samband med vaccinering

LÄS MER: Polisen efter åldringsbrotten: ”Måste nå ut med en varning”