Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Vattenläcka i Alingsås - flera hushåll utan vatten

Flera boende på Östlyckan i Alingsås är just nu utan vatten till följd av att en huvudvattenledningen sprang läck under tisdagsnatten. – Det är mer eller mindre ett slukhål, säger Fredrik Alenström på räddningstjänsten Alingsås som var på plats under natten.

LÄS MER: ”Gäller att ha mycket is i magen”

Det var strax innan 01 på tisdagsnatten som räddningstjänst fick in samtal från en boende på Oriongatan om att vattnet forsade fram längs med gatan. Ett flertal bilar ska ha fått skador till följd av de stora vattenmängderna och en av fastigheterna på Oriongatan har också fått vattenskador.

– Det är ett antal boende som har fått vattenfyllda källarförråd, säger Fredrik Alenström.

Det är fortfarande många i området som står utan vatten i skrivande stund. Det är oklart exakt hur många som berörs av läckan men åtminstone bör samtliga boende på Oriongatan påverkas.

Kommunens tekniska kontor är på plats i detta nu och arbetar med att få bukt på vattenläckan.

– Senast i eftermiddag kommer alla hushåll ha vatten tillbaka. Har man behov av vatten just nu har vi kört dit en tank där man kan hämta vatten, säger John Eriksson, avdelningschef på kretsloppsavdelningen Alingsås kommun.

Så fort reparationsarbetet är klart kommer det stora hålet att fyllas igen och vägen kommer öppnas så snart det är möjligt.

– Vi får utreda vad det är som har hänt senare. Just nu försöker vi bara laga det som är akut så att folk kan få tillbaka vattnet, säger John Eriksson.

Ingen person ska ha kommit till skada till följd av händelserna.

LÄS MER: "Kan bli en dyster ekonomisk vår"

LÄS MER: Väg återigen översvämmad mot Stora Lygnö