Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Verktygsföretaget Uveco flyttar till nybyggda lokaler på Kristineholm i Alingsås

Företaget Uveco har haft sin hemvist på Borgens gata i Alingsås sedan 2003. I dagarna har en hyresöverenskommelse ingåtts med Ekström Fastigheter, som förbinder sig att nyuppföra lager- och kontorsutrymmen åt företaget på Kristineholm i Alingsås.

LÄS OCKSÅ: Bolltorps handelsområde får nya ägare – genom mångmiljonaffär

Uveco är en leverantör inom professionella plåtverktyg och erbjuder ett brett sortiment av verktyg och produkter till byggplåt- och ventilationsplåtslagare. Uvecos vision är att erbjuda kvalitetsprodukter som underlättar proffsens vardag att utföra ett professionellt arbete.

Bolaget jobbar med marknadsledande varumärken samt med innovativa produkter under eget varumärke. Produkterna säljs via lokala och rikstäckande grossister och återförsäljare i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Uveco är en del av Bergman & Beving-koncernen som förvärvar och tillhandahåller varumärken inom industri- och byggsektorn.

– Vi har sedan en tid letat efter nya lokaler som är anpassade för vår verksamhet och det har inte varit helt enkelt att få alla delar på plats. Det är inte många veckor som gått sedan första kontakten med Ekström fastigheter och PA, men det kändes helt rätt från dag ett. PA har varit väldigt lösningsorienterad, flexibel och genuin med att jobba fram en lösning som fungerar för vår verksamhet, och det är vi glada över. Nu ser vi verkligen fram emot att flytta in i våra nya lokaler under våren 2023, säger Uvecos vd Per Jonsson i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Här är platsen för ny hamburgesatsning i Alingsås

PA Ekström är glad över det nya avtalet med Uveco.

– Det är jättekul att Uveco är nöjda med vår lösning för sina lokalbehov och vill gå vidare med oss som partner. Nybyggnaden blir arkitektoniskt lite av en ”premium-byggnad”, och kommer att förvandla en idag obebyggd tomt till något som lyfter området. Hela Kristineholm är under utveckling. Det händer mycket positivt på området, som har stor utvecklingspotential framöver. Uvecos etablering blir ett viktigt steg i detta, säger PA Ekström.

Projekteringsarbetet startar upp i dagarna, och företaget kommer att kunna ta sina nya lokaler i bruk i maj 2023. Upphandlad entreprenör är RO-gruppen, som efter sommaren även kommer att bygga det nya kvarteret Skogskullen i Stadsskogen.

LÄS OCKSÅ: Alingsåsfamilj ska driva vandrarhemmet i Plantaget

LÄS OCKSÅ: Prissmockan: Här är varorna som stigit i pris

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Alingsås Tidning i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.