Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
– Kanske får vi fylla 40 år nästa år, säger Claes Andreasson, projektledare. Bild: AT

”Vi försöker köra” – Potatisfestivalen hotad av mötesrestriktionerna

Planen är att Potatisfestivalen, som fyller 40 år i år, ska bli av. Men, som så mycket annat i dessa tider, är inget skrivet i sten.
– Om det här håller i sig får vi fatta ett annat beslut, säger Claes Andreasson, projektledare evenemang, på Alingsås kommun.

LÄS MER: I spåren av coronaviruset: lasarettet söker personal

Projektgruppen för 40-årsjubilerande Potatisfestivalen ”jobbar på som vanligt”, som projektledare Andreasson uttrycker det. Samtidigt kan man nog med fog konstatera att det inte är en vanlig vår för någon som planerar – någonting.

– Förhoppningen är att det här ska lätta och bli av, säger Andreasson. Jag har kollat lite hur andra stadsfestivaler gör och stämmer av. Om det här håller i sig får vi fatta ett annat beslut.

– Det är inte extra synd om oss. Jag lider mycket med hela stadskärnan. Vad ska vi göra? Vi försöker köra 12-14 juni, säger Andreasson. Bild: AT

Målet är att festivalen ska äga rum 12-14 juni. Någon marknadsföring kring projektet finns dock inte i dagsläget. Och Andreasson vill inte svara på frågan ifall det finns artister som är inbokade.

– Det känns helt enkelt inte bra att puffa för vår festival när de här restriktionerna finns, säger Andreasson, och hänvisar till regeringens uppdaterade förbud, som kom på fredagen, om sammankomster där fler än 50 personer medverkar; ”ligger den gränsen kvar kan vi inte genomföra det här.”

Så det är hemligt ifall bokat någon artist?

– Ja, det kan man säga.

När det kommer ett definitivt besked ifall det blir någon Potatisfestival är också oklart. Andreasson öppnar upp för en tanke om att festivalen kan förläggas till någon helg senare under sommaren.

Hur länge kan ni vänta på att fatta beslutet?

– Bra fråga. Det är sånt vi sitter och funderar på nu. Men vi kan vänta ganska länge. Hade det varit en stadsfestival som bara bygger på att det kommer artister hit är det en sak. Men i Alingsås är festivalen uppbyggt mycket på det föreningarna gör.

– Kanske får vi fylla 40 år nästa år. Det har varit något år tidigare som festivalen inte blivit av, så födelsedagen har redan flyttats fram.

Låter som knepiga planeringsförutsättningar?

– Det är klart att det är. Men så är det för alla. Det är inte extra synd om oss. Jag lider mycket med hela stadskärnan. Vad ska vi göra? Vi försöker köra 12-14 juni.

LÄS MER: Alingsås kulturhus ställer in samtliga arrangemang