Alice Wåxberg i köket på Momenti Liberi, där hon jobbar deltid. Hennes dröm är dock att kunna ägna sig åt bakningen på heltid.
Alice Wåxberg i köket på Momenti Liberi, där hon jobbar deltid. Hennes dröm är dock att kunna ägna sig åt bakningen på heltid. Bild: Katrin Niklasson

Alice prisnominerad för sin smarriga blogg

Med den sockersöta bloggen In Alice kitchen vill alingsåsaren Alice Wåxberg både inspirera andra och få utlopp för sin egen kreativitet. Nu är hon nominerad till Matbloggspriset 2020 i kategorin Folkets val.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

28-åriga Alice Wåxbergs blogg är något av en raket då den nu, mindre än ett halvår gammal, redan är prisnominerad.

– Jag visste inte själv att jag var nominerad förrän en tjej på Instagram berättade det för mig. Jag blev helt chockad! Men det känns såklart jättekul!, säger Alice.

Alice har alltid haft ett intresse för att baka. Därför föll det sig naturligt för henne att gå med i en bakgrupp på Facebook, där hon kunde dela sitt intresse med likasinnade.

–Jag lade upp bilder på det jag bakade och fick väldigt bra respons. Helt plötsligt hade jag 200 kommentarer från folk som ville ha recept på det jag bakat, så istället för att svara i gruppen bestämde jag mig för att starta bloggen, berättar Alice.

Matbloggspriset grundades av Christopher Anderton, Mikael Björk Blomqvist och Niclas Sandin 2005, som ett sätt att uppmärksamma matbloggare. Alice är nominerad i kategorin Folkets val, där det är just folket som både nominerar och bestämmer vem som ska vinna.

Utöver Alices blogg är det nio andra bloggar som är nominerade till priset. Omröstningen sker på Matbloggsprisets Facebooksida, där man lägger sin röst genom att trycka gilla på den bild som tillhör bloggen man vill se bli prisad. Röstningen pågår fram till den 16 oktober.

– Nu tycker jag alla alingsåsare ska rösta! Vi är ju ändå fikastaden!, säger Alice.

Sedan bloggens start har hon, bland mycket annat, delat recept på gigantisk dumlegrotta, cookiedoughcake med nutella och supersega halongrottscookies.

– Jag brukar säga att too much is never enough när det kommer till det jag bakar, säger Alice med ett skratt, och fortsätter:

– Jag vill att mina bakverk ska vara unika, att man ser att de är från In Alice kitchen.

Hon beskriver sitt intresse som något mer än just ett intresse. För henne har tiden framför karotter och vispar i köket fungerat som en slags terapi.

– För ungefär fem år sedan var jag väldigt sjuk i anorexi. Tiden i köket blev min räddning, så det betyder jättemycket för mig. Terapi behöver inte vara att sitta rakt upp och ner och prata med någon, säger Alice, som drömmer om att kunna lägga ännu mer tid på bakningen.

– Drömmen är att kunna göra det här på heltid, helt klart. Jag är jätteglad över den här nomineringen, det är ett sätt att få synas och nå ut med mitt namn.

LÄS MER:Höstsmaker på Nolbygård under fyra lördagar

LÄS MER:Den veganska ”bibeln” för bakning är här

ANNONS