Far och son har öppnat café – i den egna villan i Stora Mellby

En för stor villa har lett till en nyetablering. Nu kan de boende i Stora Mellby avnjuta en fika på nya Mellby café. En liten avstickare på väg 42 så är du framme.
– Vi har en del stammisar redan även om det bara gått nån vecka, säger Alexandros Nicolae.

ANNONS
LocationSollebrunn|
|

Efter att ha bott i Göteborg flyttade familjen ut till en villa i Stora Mellby. Villan var så pass stor att det räckte och blev över, så Viorel och Alexandros Nicolae, far och son, bestämde sig för att öppna Mellby café.

Familjen flyttade in för ett par år sedan men renoveringen av villan har tagit sin tid, så först för två veckor sedan öppnade de upp dörrarna till caféet. Under öppningsdagen hade de upp emot 200 besökare och sedan dess har det varit en stadig ström med fikasugna.

– Vi har gubbar som kommer och fikar, så dem känner vi igen och vi har en del stammisar redan även om det bara gått nån vecka, säger Alexandros Nicolae.

ANNONS

När man kommer in i Mellby café möts man av uppdukade bakverk och mackor. Här kan du beställa allt ifrån kaffe och milkshakes till alkoholfria cocktails. En av dem som beställt just en milkshake är Vide Salin.

– Det är väldigt bra, man kan dra hit efter träningar och roa sig, säger kunden Vide Salin.

Vide Salin med vänner: ”Oreo milkshaken är den bästa milkshaken”.
Vide Salin med vänner: ”Oreo milkshaken är den bästa milkshaken”. Bild: Molly Hennix

Det är inte bara boende i Stora Mellby som kommer och besöker caféet utan även fikasugna alingsåsare kommer dit.

Bäst med familjen

Även om det var far och son som startade upp caféet hjälper även mor och mormor till.

– Det är mycket bättre att kunna ha familjen, för man blir inte stressad eller så. Man kan prata fritt tillsammans och det sker inga bråk. Det går jättebra. Än så länge, säger Alexandros Nicolae med ett litet skratt.

Alexandros berättar att caféet är en möjlighet till ett par sista bekväma år i arbetslivet för hans pappa, för honom själv är det en möjlighet att växa.

– Men för mig som är ung så tänker man på att utveckla och kanske när jag blir äldre så kan jag lyckas utveckla det, men vi får se hur det blir, man vet aldrig.

Han fortsätter med att säga att caféet ger en stor frihet.

– För mig betyder caféet en stor möjlighet till att kunna bli något i världen.

LÄS MER:Beachvolley-skola i strålande väder: ”Allt är roligt här”

LÄS MER:Magras nya cykelbana invigd: ”Hade hjärtat i halsgropen”

LÄS MER:Här ska nya hundrastgårdar byggas – två byggs redan i år

ANNONS