Minigrisen Billy rörde sig under onsdagen i området utmed Boråsvägen.
Minigrisen Billy rörde sig under onsdagen i området utmed Boråsvägen. Bild: Privat

Minigrisen Billy på rymmen i området kring Boråsvägen

Minigrisen Billy är på rymmen utmed Boråsvägen – nu uppmanar ägaren trafikanter att ta det lugnt och vara extra uppmärksamma.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Trafikverket gick vid lunchtid på onsdagen ut med den udda varningen om att en gris befann sig på Boråsvägen i trakten kring Pojkebo. Och det är minigrisen Billy som är lös.

– Han drog iväg vid halv ett, och fick för sig att springa ut på Boråsvägen i riktning mot Alingsås, säger Sandra Strömqvist som tillsammans med sin man äger grisen.

Billy, som är svart med vita ben och med lite vitt i ansiktet, var under eftermiddagen fortfarande på rymmen. Sandras uppmaning till trafikanter är att ta det lugnt och vara lite extra uppmärksamma när de passerar området kring Pojkebo.

Under onsdagseftermiddagen lade Sandra ut en efterlysning efter Billy i Facebookgruppen Bortsprungna/Upphittade djur Alingsås och om någon ser Billy går det att kontakta henne den vägen.

– Det är lönlöst att locka på honom, då springer han bara iväg. Vi har bara haft honom i ett halvår och jag är orolig att han blir skrämd och springer till skogs och inte hittar hem, säger Sandra.

LÄS MER:Alingsåsuppfödaren gör succé i labradorernas hemland

LÄS MER:Från Beatlesklubb till Broadway – via Vårgårda

LÄS MER:Inga nya bänkar i Brobacka – så påverkas AT-området av mindre pengar till naturreservat

ANNONS