Ännu en däckbrand i Alingsås – ”Så fruktansvärt onödigt”

Natten mellan måndag och tisdag har det ännu en gång brunnit bildäck i Alingsås. Den här gången på bron över Västra Ringgatan vid Albanos parkering.

ANNONS
|

LÄS MER:Ännu ett bildäck i brand

– Så fruktansvärt onödigt, säger Stefan Löfgren på räddningstjänsten Alingsås.

Det var i höstas som trenden med att tända på bildäck startade i Alingsås. Därefter har det varit lugnt i ett par månader men nu har det alltså blossat upp på nytt. På kort tid har det nu brunnit bildäck vid minst tre tillfällen i Alingsås. Inte sällan har det varit på broar eller i anslutning till vägar.

– Ett däck som ligger ensamt och brinner på marken brinner upp i sin helhet. Det enda som blir kvar är något som kan liknas vid en massa ståltråd, säger Stefan Löfgren.

ANNONS

– Detta måste ju någon väghållare sedan åka och ta hand om. Det blir en del onödigt extra arbete.

Löfgren konstaterar också att den här typen av okynneseldning, som han kallar det, kan ta fokus från annat av räddningstjänsten arbete och kan i värsta fall ställa till det rejält.

– För vår del så kan det ju vara så att vi är ute på en sådan här brand och så får vi ett nytt larm i en helt annat del av vårt område. Något som kan vara betydligt allvarligare. Det kan få konsekvenser.

Larmet om branden inkom strax före 02 på måndagsnatten.

LÄS MER:Ryckte ut till brinnande bildäck vid E20 i Alingsås

LÄS MER:Bildäck brann i Alingsås – igen

ANNONS