Larm om gasläcka stoppade i tågtrafiken

Tidigt på torsdagsmorgonen stoppades tågtrafiken förbi Sävenäs efter larm om en misstänkt gasläcka. Strax före sjutiden rullade trafiken igen, men Västtrafik varnade för kraftiga förseningar.

ANNONS
|

Det var vid klockan 04.48 på torsdagsmorgonen som räddningstjänsten beslutade att stoppa tågtrafiken förbi Sävenäs, enligt Västtrafik.

– Det är inga tåg som får köra mellan Göteborg och Alingsås, de är inställda, säger Christian Blomquist, störningskoordinator på Västtrafik.

Stoppet beslutades av räddningstjänsten som ryckte ut för att undersöka ett larm om misstänkt läckage.

– Vi vet inte om det är ett läckage där eller om det är någon lukt från tidigare. Men vi tar oss fram försiktigt och undersöker, säger Jörgen Bech, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Inledningsvis fanns ingen prognos för hur länge stoppet skulle pågå, men strax efter klockan halv sju höll räddningstjänsten på att avveckla sin insats.

ANNONS

– Vad jag förstod har vi inte hittat något. Vi har gått med indikeringsutrustning och känner ingen lukt längre, säger Patrik Hedlund, vid räddningstjänstens larm- och ledningscentral.

Det är främst Alingsåspendeln i båda riktningar som påverkats av stoppen under morgontimmarna, men även några tåg till och från Falköping.

– Nu rullar det igen, men det kommer vara kraftiga förseningar en tid framöver. Hur länge vågar jag inte säga i nuläget, säger Brian Hansen på Västtrafiks störningsjour strax före sju.

Några av de tåg som initialt ställts in under morgonen sattes åter i trafik när Västra Stambanan öppnades igen, medan några avgångar förblev inställda.

ANNONS