Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Björn Häggsjö (t.v) och Woody Harrelson - lika som bär? Ja, det tyckte i alla fall Ruben Östlunds filmteam som bad Herrljungabon vara stand in i långfilmen Triangle of Sadness.

Björn från Herrljunga stand in för filmstjärnan

Flerfaldigt Oscarsnominerade skådespelaren Woody Harrelson kunde inte komma till inspelningarna i Trollhättan. Då ringde filmteamet Harrelsens dubbelgångare i Herrljunga, Björn Häggsjö.
– Jag spelar ett coolt "asshole", och det är man ju van vid, skämtar Björn.

LÄS MER: Efter bunkringshysterin – här är toarulle-bakelsen

Nej, någon erfaren skådespelare, det är han inte, hovslagaren från Herrljunga. Men viss filmvana har ändå Björn Häggsjö, från två mindre roller i svenska polisfilmer.

– För åtta år sedan såg jag annons om en utbildning för filmpoliser i Åmål och tyckte det verkade kul. Efter den utbildningen spelade jag uniformerad polis i Beck. Och i höstas spelade jag civilpolis i nya Huss-filmen, berättar Björn.

Nej, det var inget skämt...

När Ruben Östlund nu spelar in sin nya långfilm Triangle of Sadness i Trollhättan satte coronautbrottet stopp för en av huvudrollsinnehavarna. Amerikanske skådespelaren Woody Harrelson - känd från bland annat Apornas planet och tv-serien Will & Grace - kunde inte ta sig till Sverige och gav filmteamet huvudbry.

Jag tycker inte själv att vi är lika.

Tills man hittade Björn Häggsjö i något register över statister och uppenbarligen slogs av likheten med Harrelson. Något som P4 Sjuhärad var först med att berätta om.

– Jag tycker inte själv att vi är lika, men det tyckte de, konstaterar Björn.

När han väl förstod att erbjudandet inte var något slags skämt tackade han ja till att vara stand in åt Woody Harrelson i rollen som arg kapten på ett kryssningsfartyg.

"Spektaulär scenografi"

Triangle of Sadness beskrivs på Film i Västs hemsida som en episk satir, som utspelar sig i de superrikas universum. Regissören Ruben Östlund säger att han med den här filmen vill utforska utseendets universum. Vad händer om allt vänds upp och ner och en städerska plötsligt hamnar högst upp i hierarkin?

Hur var det att spela in den här filmen jämfört med att göra polisfilm?

– Väldigt annorlunda, tycker Björn. Det spelas in i en studio med spektakulär scenografi. Det ska ju föreställa en lyxkryssare som ibland vaggar i stormen.

"Dorsin är fantastiskt rolig"

Exakt hur mycket Björn kommer att synas i filmen, som har biopremiär nästa vår, vet han inte. Woody Harrelsons röst kommer att läggas på i de scener där Björn är med. Harrelson själv kommer dessutom till Göteborg i höst för att spela in några kompletterande scener.

Dagarna i Trollhättan kan i alla fall ingen ta ifrån Björn Häggsjö, eller upplevelsen att spela mot Henrik Dorsin.

– Han spelar en IT-miljardär på fartyget och är fantastiskt rolig, även när kameran är avstängd, konstaterar Björn.

LÄS MER: Herrljunga kulturskola invigd – men framtiden osäker

LÄS MER: Vårgårdahunden Wilda har blivit filmstjärna