Sent på torsdagskvällen larmade flera personer om att det brann i en byggnad i Venvalla i Herrljunga. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden övertänd och kunde inte räddas.
Sent på torsdagskvällen larmade flera personer om att det brann i en byggnad i Venvalla i Herrljunga. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden övertänd och kunde inte räddas.

Brand i byggnad i Venvalla

Sent på torsdagskvällen larmade ett flertal personer om att någon typ av byggnad hade börjat brinna i Venvalla i Herrljunga.
– Den var fullt övertänd när vi kom dit, säger Tomas Svantesson vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet inkom strax efter 22:30, då ett flertal personer hade ringt till SOS om att någon typ av byggnad hade börjat brinna i Venvalla.

Enligt räddningstjänsten är det en gårdsmiljö som byggnaden är på, och när de anlände till platsen var den helt övertänd.

– Det fanns inga möjligheter att släcka eller ta sig in i byggnaden, utan vi kommer låta den brinna ner till grunden under kontrollerande former, säger Tomas Svantesson på räddningstjänsten.

Vid 23:10-tiden är det fortfarande oklart vad för typ av byggnad som brinner.

– Det har varit lite luddiga uppgifter. Det vi vet är att det är en mindre byggnad som brinner men exakt vilken typ av byggnad vet vi inte.

ANNONS

Räddningstjänsten kommer att vara kvar i några timmar till, dels för att kontrollera förloppet på branden och att säkerställa att det inte blir någon spridningsrisk.

I skrivande stund finns inga uppgifter på att några personer ska ha befunnit sig i byggnaden.

– Vi har i nuläget inget som tyder på att någon var där inne, säger Tomas Svantesson.

Räddningstjänsten var kvar på platsen hela natten.

– Byggnaden var helt övertänd så vi lät det brinna ner. Vi var på plats fram till klockan åtta i morse och jobbade med eftersläckning och övervakning, sade Lars Arnoldsson, räddningschef i beredskap i Herrljunga, på morgonen.

De boende på gården befann sig i boningshuset 20 meter från byggnaden när den började brinna. Det ska röra sig om en komplementbyggnad med pannrum och tvättstuga. Brandorsaken är okänd och polisen misstänker inte att det är något brott som ligger bakom.

ANNONS