Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brukshundsklubben i Herrljunga tror att arrangemanget på Orraholmen kan locka både hundägare och allmänt nyfikna i alla åldrar. Bild: Alice Nilsson Loth
Brukshundsklubben i Herrljunga tror att arrangemanget på Orraholmen kan locka både hundägare och allmänt nyfikna i alla åldrar. Bild: Alice Nilsson Loth

Brukshundsklubben stöttar Ukraina på Orraholmen

Hundpromenad, uppvisningar och agility. På söndag arrangerar Herrljunga Brukshundklubb ett evenemang på Orraholmen där intäkterna går oavkortat till UNHCR märkta för Ukraina.

Besökare utlovas en händelserik dag med många aktiviteter att delta i. I ett pressmeddelande skriver brukshundsklubben att evenemanget riktar sig till hundfolk och allmänt nyfikna i alla åldrar, med eller utan hund. Deltagare själva kan ”få prova på” vissa hundsporter som uppletande, rally, lydnad och agility.

Dagen börjar med en hundpromenad som startar på Röda torget i Herrljunga där man går gemensamt i grupp ut till Orraholmen som är platsen för brukshundklubben.

Initiativet till arrangemanget kom från medlemmar som ville bidra med något till ett utsatt folk. Idén fick gehör och då klubben varje vår brukar ha ett öppet hus och visa upp sin verksamhet slogs det ihop till en Ukrainadag.

– Det har varit lätt att både få sponsorer och funktionärer, gensvaret har varit stort och alla vill bidra. Sponsorerna har bidragit med otroligt fina saker till lotterier och priser. Ukrainas sak är uppenbarligen även vår sak, och det ska bli jättespännande och se vad vi kan få ihop. Jag hoppas verkligen att nyfikenhet och engagemang gör att man hittar hit och fler får upp ögonen för vår verksamhet. Vi hoppas under dagen kunna samla in ett femsiffrigt belopp, men då behöver vi all hjälp vi kan få, säger Helen Svantesson, ordförande i klubben.

Uppvisningen med skyddshundar, hoppas arrangören kunna bli spektakulär.

Det erbjuds också hembakt, korv, tipspromenad och lotterier.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Alingsås Tidning i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.