Dansant publik hittade till Herrljunga folkpark

Full fart på dansgolvet – det var det när Alingsåsbaserade dansbandet Chiquita gästade Herrljunga folkpark på söndagskvällen. Och både bandet, publiken och dansgolvet fick bra betyg.

ANNONS

Bil efter bil, och även några husbilar, stannade på söndagskvällen till på parkeringen utanför Herrljunga folkpark. Orsaken? Mogendans i parken så klart! Ett mindre lämmeltåg med besökare banade sedan väg in mot den väntande dansen.

En av dem som fann på plats var Kerstin Hagberg från Vedum som menar att dansbanan i Herrljunga är ”jättebra”.

– Jag har inte missat en dans här på flera år. Vi är ett helt gäng från Vedum här idag, åtta stycken, säger hon och berättar att dansturerna ibland även går till Falköping och Tidaholm.

När Chiquita klev upp på scenen vid sextiden på kvällen fylldes dansgolvet snabbt, och Kerstin Hagberg var nöjd med musiken som spelades.

ANNONS

– Ja, det finns inga dåliga dansband idag, säger hon.

Danserna avlöste varandra i rask takt, och i varierande tempo. I kaféet, där Ann-Kristin Gustafsson och Melvina Huskanovic hade fullt upp, laddades det med fika för gäster som behövde återhämta sig.

– Det blir mycket att göra, det brukar komma omkring 300 personer på danserna, säger de.

Men om det blev några turer på dansgolvet för kafédamerna är oklart.

– Det kan möjligen bli senare i kväll, säger Ann-Kristin.

Den gamla dansrotundan i Herrljunga folkets park förstördes i en anlagd brand för femton år sedan. 2006 invigdes den nya danshallen som används i dag, och 2013 stod en tillbyggnad klar. Och några som är mycket nöjda med anläggningen är Sven och Siv Axelsson från Borås.

Det är trevligt och bra ordning här, och så har de ett bra golv på dansbanan.

– Det är trevligt och bra ordning här, och så har de ett bra golv på dansbanan. Det är stor skillnad på olika dansgolv, säger Sven som menar att danserna är ett sätt att träffa folk och ha trevligt.

– Man kan inte bara sitta hemma och klappa katten, säger han.

Söndagskvällens tillställning var den andra för året och sedan väntar ytterligare ett 20-tal danskvällar där bland annat Matz Bladhs, Sounders och Fernandoz kommer och gästspelar i Herrljunga.

– Här är alltid bra band och fin stämning, säger Lena Lööv och Börje Merlander från Tollered.

Och för den som undrar varför man ska gå ut och dansa en söndagskväll så sitter Lena och Börje inne med svaret på den frågan.

– Det är roligt och ger motion, det är ren livsglädje att dansa, säger de.

En högst ovetenskaplig undersökning från åskådarplats i Herrljunga folkpark tyder på att det är en något äldre publik som besöker danserna. Men inga regler utan undantag. På plats fanns Max Ragnarsson från Hjo, som själv hävdade att han med sina 31 år var yngste herren på dansgolvet.

– Det här är bra motion. Jag försöker få bort ”airbagen” efter all julmaten.

ANNONS