Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

De hyllas på årets Walk of fame

En uppskattad distriktssköterska och en politiker som brann för ungas fritidsintressen. Aina Fritzon och Lars Johansson hyllas på årets Walk of Fame i Herrljunga.
– Det här var två fantastiska personer, sa Köpmannaförenings Jessica Pehrson under torsdagens ceremoni.

Namnen avslöjades på en högtidlig ceremoni vid Herrljunga Hotel & Konferens, dit allmänheten var välkomna att delta. Och det var mycket folk som slöt upp längs Storgatan där facklor och marschaller brann i varje gathörn under den flammande höstkvällen.

Årets hyllningar går till två personer som båda gått ur tiden. Distriktssköterskan och skolsköterskan Aina Fritzon tog hand om kommuninvånare från de att de var barn till de blev gamla. Hon beskrivs som jordnära , trygg och varm. Aina Fritzon dog 2019.

– Jag hoppas och tror att hon tittar på oss där bland molnen och jag vet att hon är oerhört tacksam, glad och stolt för den här fina utmärkelsen, sa dottern Gunilla, som var på plats med Ainas barnbarn Isak och Stina, när plattan avtäcktes.

– Hon var en underbar kollega, minns Gerd Sämgård.

Aina Fritzon var också ordförande i Gäsene Majblommekommitté.

”Mister fritid” Lars Johansson var socialdemokratisk politiker, fritidsnämndens ordförande och en stor föreningsmänniska. Han har blivit kallad fritidsentreprenör på sin platta.

– Lars var allt! Han är pappa till mycket av den fritid som finns i Herrljunga. Hela hans liv var att få unga in i sport, scouterna och lucia. Han var en enorm ledare, och simhallen hade inte stått där utan honom, berättade förre arbetskollegan Kenneth Andersson.

Lars Johansson dog 1998.

På ceremonin närvarade bland andra kommundirektören Ior Berglund, kommunstyrelsens ordförande Gunnar Andersson (M) och Jessica Pehrson, ordförande i Herrljunga Köpmannaförening.

– Det här var två fantastiska personer, sa en nöjd Jessica Pehrson, om de två senaste tillskotten till Herrljunga Walk of fame.

– Vem är nästa person att få en platta, kanske är det ert namn, funderade Ior Berglund med passning till publiken att jobba för en bättre kommun.

Arrangemanget ”Herrljunga Walk of fame” anordnas i samarbete med Herrljunga Köpmannaförening, Fokus Herrljunga samt Herrljunga Kommun.