Herrljunga Kultur- och Konsthantverksförening tilldelas Herrljunga kommuns kulturpris. Bilden är tagen från ullutställningen på Kulturhuset i januari.
Herrljunga Kultur- och Konsthantverksförening tilldelas Herrljunga kommuns kulturpris. Bilden är tagen från ullutställningen på Kulturhuset i januari. Bild: Jenny Schagerlind

Dubbla kulturpristagare utsedda

Herrljunga Kultur- och Konsthantverksförening tilldelas Herrljunga kommuns kulturpris.

ANNONS

LÄS MER:Tekniska föremål illustrerar vår historia i utställning på slottet

Herrljunga Kultur- och Konsthantverksförening får priset på 10 000 kronor med motiveringen att föreningen sedan 19 år tillbaka arrangerat Konst- och hantverksrundan, som alltid är förlagd till den första helgen i september. Under arrangemanget öppnar hantverkare och konstnärer sina ateljéer och utställningslokaler för allmänheten och synliggör den konst och det konsthantverk som skapas i kommunen.

Kommunen har också utsett Årets hantverks- och kulturstipendiat som blir Alicia Jern, Vesene.

Hon fyller 18 år i höst, är aktiv inom musiken, främst med sång. Hon skriver egen musik, spelar gitarr och piano, och går just nu andra året på gymnasieskolan Academy of Music and Business i Vara. Även stipendiet är på 10 000 kronor.

ANNONS

Priserna har besluts bildningsnämnden. På grund av coronapandemin är det ännu inte klarlagt när pris och stipendium kommer att delas ut.

LÄS MER:Ulligt och gulligt på Herrljunga Kulturhus

ANNONS