Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Ellos lägger ner Herrljungagrundade Stayhard

Postorderföretaget Ellos ska satsa mer på kvinnor mitt i livet och mindre på yngre män online. Därför skrotar Ellos det Herrljunga-grundade Stayhard och lägger ner bolagets e-handel.

Elloskoncernen har beslutat att satsa mer på koncernens kärngrupp – kvinnor mitt i livet. För det krävs ett mer ökat kundfokus och prioriteringar för att överträffa kundernas förväntningar på hemmamarknaden i Norden och övriga europeiska marknader – och det innebär att bolaget nu lägger ner Stayhard, som inriktar sig på yngre män.

För dålig lönsamhet

– Det är mot denna bakgrund som vi tagit det mycket tråkiga och svåra beslutet att avveckla Stayhard. Bolaget har inte den lönsamhet, positionering och målgrupp som krävs i Ellos Groups fortsatta utveckling, skriver Hans Olsson, vd för Ellos Group i en kommentar till beslutet.

Stayhard startades 2005 av Joakim Naumburg och Daniel Möller, som en e-handel med streetstylemode för yngre män, hemma i ett förråd i Herrljunga. Företaget hade en rad framgångsrika år innan Ellos köpte större delen av verksamheten sommaren 2014.

– Att få höra nyheten om att Ellos beslutar att lägga ner Stayhard känns väldigt tråkigt. Både för mig på ett personligt plan, men även för alla drivna kollegor som under åren hjälpt till att bygga upp bolaget och varumärket. Jag är glad för den resan vi gjorde, från källaren till att bli en ledande aktör med lönsamhet hela vägen från start. Jag har inte haft mycket kontakt med ägarna sedan jag sålde, men det känns ledsamt att Ellos inte lyckades förvalta det vidare och nu väljer att avveckla bolaget, säger grundaren Joakim Naumburg till AT.

Bara ett fåtal erbjuds nya jobb

Stayhard har en årlig omsättning om cirka 130 miljoner kronor och 23 medarbetare. Planen är att stänga ned Stayhards verksamhet den sista augusti 2022.

Fackliga förhandlingar har avslutats och samtliga medarbetare som berörs har blivit informerade.

Ellos Group kommer att försöka erbjuda nya anställningar inom koncernen men det kommer enbart att vara ett fåtal medarbetare. Trygghetsrådet kommer att finnas tillgängliga för stöd och rådgivning för övriga, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Stayhard-grundaren Joakim Naumburg i ny affär

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Alingsås Tidning i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.