Strax efter klockan elva på förmiddagen slår Mathias upp försäljningsluckan på bilen. I det lilla köket hackar han grönsaker och förbereder dagens meny som består av amerikansk gatumat inspirerad av det asiatiska köket.
– Jag har en meny med tre rätter. Den ena är en burgare med rostad vitlöksmayo och lite rökig tomatsås. Den känns rätt säker. Det är inte alltid personer vill testa något nytt första gången, berättar Mathias.
Förutom burgaren erbjuder Mathias en Grilled Cheese Sandwich med hemmagjord vegetariskt kimchi, gruyere och srirachamajonnäs.
– Kimchin smälter nästan ihop med osten när du grillar den. Det är en typiskt rätt där jag tar den amerikanska streetfooden och mixar den tillsammans med den mer asiatiska kimchin, berättar Mathias och fortsätter:
– Sen har jag även en Shrimp Bowl med handskalade räkor, avokado, inlagd ingefära och matvete.
Jobben försvann
Med pandemin försvann restaurangjobben och likt många andra fick Mathias tänka om. Som kock och även konsult uteblev bokningarna från restauranger och hotell.
– Min kompis hade en food truck och då fick jag testa på. Det fungerade bra och var riktigt kul så jag bestämde mig för att köpa en själv, förklarar Mathias.
Bilen som Mathias köpte i början på sommaren är en stor och grå Chevrolet har ett rymligt välordnat litet kök. Under sommaren har Mathias bland annat stått på Avenyn utanför Park Lane.
– Det som är så roligt med en food truck är att du kommer till gästerna och kan nå ut med din mat på ett annat sätt, säger Mathias.
Hur hungriga Herrljungaborna är återstår att se. Många är fortfarande på semester men eftersom torget är fritt att stå på tänker Mathias chansa.
– Jag tänker att några kanske har kommit hem efter att ha varit iväg. Vi får se helt enkelt, jag har inga förväntningar alls. Men jag ska till Marstrand på fredag så jag tänkte att jag kunde förbereda lite extra och komma hit.