Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Här är vinnarbilderna i kommunens fototävling

Sommaridyll vid Sämsjön, vinter på Orraholmen, sladdande bilar på Jämnesjöns is...
Nu är vinnarna i fototävlingen ”Mitt Herrljunga” utsedda. Och visst får man säga att de sex vinnarbilderna visar upp orten ur ett brett perspektiv.

LÄS MER: Knäpp en bild av ditt Herrljunga

Det var i september Herrljunga kommun utlyste en fototävling på Instagram där man ville att kommuninvånarna skulle posta sina favoritbilder från Herrljungabygden.

Tanken med fototävlingen ”Mitt Herrljunga” var att rikta fokus på Herrljungas förtjänster. Ett 40-tal bidrag kom in och nu har alltså vinnarna utsetts.

– Jättekul att vi fick in så många bidrag och att det var en sådan spridning på motiv. Jag tycker att vinnarbilderna visar på både Herrljungabygdens bredd och själ, säger Malin Bülling, kommunens kommunikatör och projektledare för tävlingen.

LÄS MER: Internationellt fotoguld till Robert Hellström

Vinnarna heter Ammie Örtlund, Anne-Cathrine Cammersand, Hannes Bartholdsson, Karin Lundberg, Linn Alexandersson och Robert Hellström. Alla sex kommer att få visa upp sina bilder vid Herrljunga station i en utomhusutställning som invigs den 3 november.

– Vi siktar på att ha bilderna där i tre månader. Sedan kommer vi att flytta dem till någon annan plats i kommunen, berättar Malin Bülling.

I juryn som utsåg vinnarbilderna satt bibliotekschefen Marie Eriksdotter, IT-chefen Susanne Ljungqvist, unga fotografen Alva Lindberg samt Stellan Åström, representant för Bygdefotograferna.

De har bedömt fotografierna utifrån flera kriterier. Bland annat hur kreativa och personliga de är men också hur väl de representerar Herrljunga.

LÄS MER: Fler fotografier från svunna tider