Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hon startar nytt gym i Ljung

Den 18 december öppnar ett nytt gym i Ljung. Det är 22-åriga Sara Flodin och hennes lillasyster Alice som står bakom Träningsstudion.
– Folk är nyfikna. Och taggade på att vi ska öppna, konstaterar Sara.

Att lokalen på Alingsåsvägen i Ljung har varit en verkstad syns inga spår av längre. På det nya ljusa trägolvet står modern träningsutrustning sida vid sida i två stora rum.

Sara berättar att det är hennes pappa, Jonny Flodin, som äger lokalen och att det också är han som har låtit renovera den och iordningställa gymmet. Redan för ett år sedan faktiskt.

– Då ägde han hela Annelunds Tak och tänkte att det skulle vara ett gym för de anställda, förklarar Sara.

Gymmet var egentligen klart redan för ett år sedan men har använts sparsamt och ser ut som nytt. Bild: Jenny Schagerlind
Gymmet var egentligen klart redan för ett år sedan men har använts sparsamt och ser ut som nytt. Bild: Jenny Schagerlind

Gymmet har varit så sparsamt använt att det inte syns överhuvudtaget att någon tränat där. När Sara och lillasyster Alice, 18, nu tar över blir det alltså ett gym för allmänheten under namnet Träningsstudion.

Vad tyckte pappa om det?

– Han såg nog det som något självklart, ler Sara.

– Jag tycker att det är väldigt kul att träna och tränar ganska mycket. Dessutom har jag och Alice pratat länge om att starta något eget.

Vad är det som lockar med att vara egenföretagare?

– Det är nog att pappa alltid har varit det. Så länge jag kan minnas har han drivit företag, och det har gjort att man själv blivit sugen på att komma in i den världen.

Träningsstudion blir ett obemannat gym som har öppet dygnet runt, men kvällstid kommer Sara ofta att vara på plats. Eftersom syrran Alice fortfarande går på gymnasiet och veckopendlar till Nässjö kommer det till en början vara Sara som sköter det mesta, även om båda är delägare.

Sara har tankar på att utveckla verksamheten och utbilda sig till PT. Bild: Jenny Schagerlind
Sara har tankar på att utveckla verksamheten och utbilda sig till PT. Bild: Jenny Schagerlind

Numera är Sara Vårgårdabo, men barndomshemmet finns i Annelund och det är också där hon har sina andra jobb, på Mörlanda Livs och på Mörlanda Bowling. Kontaktnätet i trakten är med andra ord stort.

Vad säger folk när de hör om gymmet?

– De är nyfikna. Och taggade på att vi ska öppna. Det finns bara ett annat gym här i Ljung/Annelund. Det drivs av en förening, Annelunds Atletklubb. Men nytt lockar ju alltid, bara att det är renoverat och nya grejer, säger Sara, som redan nu har tankar på att utveckla verksamheten och kanske utbilda sig till personlig tränare.

På öppningsdagen, den 18 december, blir det mingel hos Träningsstudion, gratis prova-på-träning och möjlighet att teckna medlemskap.

LÄS MER: Unge ägaren dementerar ryktet om hans godisbutik: ”Det är inte sant”

LÄS MER: Billigare att hyra idrottshall i Herrljunga: ”Win-win för alla inblandade”