Inget virus i världen kan stoppa studentyra

Sommaren visade sig från sin bästa sida när Kunskapskällans studenter lämnade skolan på onsdagen. Och visst fick de sitt utspring också – om än ett annorlunda och coronavänligt sådant.
– Jag är nöjd ändå. De viktigaste vännerna är här, ler Ida Dahlström.

ANNONS
|

LÄS MER:Festlig bal på Bjertorp slott

LÄS MER:Så firar vi studenten trots corona

Den klassiska frågan "Hur känns det?" är egentligen överflödig till restaurangeleven Ida Dahlström. Hela hennes kroppsspråk – för att inte tala om konfettin och den spontana dansen framför skolan – talar sitt tydliga språk.

– Det här är en av de bästa skolorna jag har gått på. Den är liten och lärarna tar verkligen hand om eleverna. Jag är så tacksam för de här tre åren, säger Ida.

Ändå verkar studentdagen ha varit efterlängtad och de flesta är just sådär sprudlande glada som man ska vara en sådan här dag.

Det känns fantastiskt roligt. Det är vårt första barn som tar studenten.

Det traditionella utspringet med ett folkhav utanför skolan gick inte att genomföra i år. Kunskapskällan har istället valt samma lösning som Sundlergymnasiet i Vårgårda; först firande med respektive klass inne i skolan och sedan utspring klassvis med ett begränsat antal anhöriga på plats.

ANNONS

Men det är tydligt att inga corona-restriktioner i världen kan lägga sordin på studentyra, inte ens bland familj och vänner.

– Det känns fantastiskt roligt. Det är vårt första barn som tar studenten. Nu ska vi fira med trädgårdsparty hemma, säger Katarina Svensson efter att ha kramat om sonen Anton.

Det känns bra att vi ändå fick ett utspring. Det är det som räknas.

Philip Kjellsson uppvaktas också av sina föräldrar, som även de planerar en mottagning hemma för släkt och vänner .

– Det känns bra att vi ändå fick ett utspring. Det är det som räknas, menar Philip som läst rörmokeri/VVS och redan har sommarjobbet fixat.

Det blir på Bad & Värme i Vårgårda där han hoppas få fortsätta även i höst.

Det känns jätteskönt! Den här dagen har jag längtat efter mycket.

Hossein Alizadeh, som kom till Sverige som flykting från Afghanistan 2015, klarade certifieringsprovet på elprogrammet och kan nu titulera sig elektriker. Något jobb har han inte hittat än, men tänker fortsätta leta.

– Det känns jätteskönt! Den här dagen har jag längtat efter mycket, säger Hossein.

Närmast väntar firande, först med tårta och sedan studentmottagning, hemma hos Bengt och Elly Rydsmo som Hossein har bott hos de senaste tre åren.

Ida Dahlström vet däremot inte riktigt hur dagen kommer att fortlöpa. Fast kompisarnas hemlighetsfulla leenden skvallrar om att hon nog ändå har en del att se fram emot...

– Vi ska hitta på något najs, lovar Isabelle Brosser.

LÄS MER:Sundlerstudenterna fick sin bal

ANNONS