Krock bakifrån på väg 182

Under onsdagsmorgonen var det en trafikolycka på landsväg 182 söder om Herrljunga. En bil körde på en annan bil bakifrån och flera ambulanser och räddningstjänstfordon har larmades till platsen. En person fördes till sjukhus med lindriga skador.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var strax innan klockan nio som larmet kom in till SOS-Alarm. Olyckan ska ha skett i korsningen mellan väg 183 och 182 och trafiken var under en halvtimme helt avstängd.

– Det rör sig om en krock bakifrån, en personbil har kört på en annan personbil och det har suttit en person i varje bil. Fyra räddningstjänstfordon och två ambulanser har larmats till platsen, säger Helen Wickberg, teamledare på SOS-Alarm vid 09.10.

Räddningstjänsten anlände till platsen strax efter klockan nio.

– När vi kom till platsen var båda förarna ute ur fordonen. Vi har helt stängt av platsen för trafik och sanerar vägen, säger Lydia Bradaric, larm och ledningsoperatör hos räddningstjänsten.

Efter olyckan fördes en person till sjukhus med ambulans enligt SOS-Alarm. Den andra ambulansen behövde inte ta med sig någon.

Strax innan klockan tio meddelade räddningstjänsten att trafiken hade återgått till det normala på platsen.

Även polisen larmades till platsen. En brottsanmälan om ej anpassat avstånd till framhavande fordon skrivs.

– Vi har nu lämnat platsen och bilarna är bortbärgade. Personen som fördes till sjukhus ska bara ha lindrigare skador, säger Karolina Sjögren, stationsbefäl hos polisen.

LÄS MER:Två döda efter trafikolycka på riksväg 42 – bilar fattade eld

LÄS MER:Efter dödsolyckan: Utredningen kommer ta tid

ANNONS