Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Thereze Gunnarsson, rektor på Kunskapskällan, är nöjd med att man nu har enats om ett alternativt studentfirande. Bild: Jenny Schagerlind

Så blir studentfirandet på Kunskapskällan

Nu är formerna för studentfirandet klara även i Herrljunga. Studenterna på Kunskapskällan är lite besvikna över att inte kunna fira traditionsenligt, men samtidigt laddade.
– De ser fram emot sin dag, säger rektorn Thereze Gunnarsson.

LÄS MER: Så blir studentfirandet på Sundlergymnasiet

Studentfirandet i Herrljunga kommer i stort sett att se ut precis som på Sundlergymnasiet i Vårgårda. De båda skolorna har fört en dialog med varandra och försökt komma fram till liknande lösningar.

Precis som på Sundler blir det mingel och utspring klassvis med max två anhöriga per student på plats utanför skolan. Enda skillnaden är att Kunskapskällan också genomför samlingar i aulan på studentdagen.

Ingen kortege genom Herrljunga

– Vi är en lite mindre skola och såg möjligheten att genomföra det. Vi tar in max 50 i taget och inga externa gäster eller prisutdelare, förklarar Thereze Gunnarsson.

Däremot blir det ingen kortege på lastbilsflak genom Herrljunga som brukligt är. Till det säger Transportstyrelsen nej.

– Eleverna tycker naturligtvis att det är tråkigt att det inte blir som tidigare år, men de förstår ändå allvaret, och ser fram emot sin dag.

LÄS MER: Så blir studentfirandet i Alingsås

LÄS MER: Vårgårda och Herrljunga laddar för alternativa studentfiranden - och bal