Såhär är det tänkt att några av husen ska se ut. 14 av 23 lägenheter är nu tingade och Fastighetsbyrån hoppas på byggstart före sommaren.
Såhär är det tänkt att några av husen ska se ut. 14 av 23 lägenheter är nu tingade och Fastighetsbyrån hoppas på byggstart före sommaren. Bild: Fastighetsbyrån Herrljunga

Stort intresse för nya bostadsrätterna i Herrljunga

Bara nio lägenheter återstår. Resten är redan tingade i Herrljungas nästa bostadsområde, som än så länge bara finns i datorn.
– Vi är lite positivt överraskade över det stora intresset, säger Hanna Alavaik, mäklare på Fastighetsbyrån Herrljunga.

ANNONS
|

LÄS MER:32 nya bostäder vid Hagen

Hon berättar att ett 100-tal personer har hört av sig med frågor och funderingar kring bostadsrättföreningen Harabergs backar sedan i höstas. Nu är 14 av de 23 lägenheter som ska byggas i den första etappen bokade.

– Vi har inga fyror kvar. Både fyrorna och femmorna har det varit lite huggsexa om, säger Hanna Alavik, som på ett sätt är positivt överraskad men samtidigt inte jätteförvånad.

Lägenheterna är de första nyproducerade bostadsrätterna som byggs i centrala Herrljunga sedan 90-talet. Är man ute efter den här typen av boende är det nu man ska passa på, menar Hanna Alavik.

ANNONS

– Det kan dröja många år innan nästa område är på gång. Så det gäller att vara på hugget.

Mäklaren Hanna Alavik har haft fullt upp sedan säljstarten för Harabergs backar i mitten av december.
Mäklaren Hanna Alavik har haft fullt upp sedan säljstarten för Harabergs backar i mitten av december. Bild: Fastighetsbyrån Herrljunga

Priset på de nya bostadsrätterna, som ska byggas i området Hagen, ligger mellan 1,1 och 1,9 miljoner. Nio lägenheter är alltså fortfarande lediga, bland annat flera trerummare, och på lördag bjuder Fastighetsbyrån in till tomtvisning.

– Vi har fått flera förfrågningar av folk på andra orter som sagt att de vill komma och kika. Man ser ju inget än, det finns inga huskroppar, men vi kan visa omgivningarna i alla fall.

– Vi hoppas på fint väder så vi kan stå ute och dricka kaffe!

Det nya området kommer att bestå både av radhus och flerfamiljshus.
Det nya området kommer att bestå både av radhus och flerfamiljshus. Bild: Cederfors

Bland de som hittills tingat en lägenhet är 60 procent Herrljungabor och 40 från andra orter. Och åldrarna blandade, allt från småbarnsfamiljer till pensionärer.

Om fyra-fem lägenheter till bokas kan bygget komma igång.

– Att projektet behöver blåsas av tror jag inte att det finns någon risk för, säger Hanna. Det som kan hända är väl att inflyttningen flyttas fram. Men så som det ser ut nu kommer vi att teckna övriga lägenheter inom de närmaste månaderna.

Förhoppningen är att byggnationen ska komma igång före sommaren och att lägenhetsköparna kan flytta in sommaren 2023.

LÄS MER:Här blir det fyrspår

LÄS MER:Johanna startar odlingskurs –och lanserar eget märke

ANNONS