Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I 23 år har Siv Thörnell drivit sin butik Thörnells Parfymeri på Storgatan i Herrljunga. Nu har hon bestämt sig för att sälja och gå i pension.  Bild: Philip Mauritzson
I 23 år har Siv Thörnell drivit sin butik Thörnells Parfymeri på Storgatan i Herrljunga. Nu har hon bestämt sig för att sälja och gå i pension. Bild: Philip Mauritzson

Thörnells Parfymeri till salu: ”Min högsta önskan att någon vill ta över”

Efter 23 år på Storgatan kastar Siv Thörnell in handduken och ser fram emot en välförtjänt pension. Hennes anrika parfymeri är till salu och Siv hoppas att någon tar över före sommaren.
– Det är min absolut högsta önskan, säger hon.

Herrljungas näringslivschef Carl-Olov Holmström delar Siv Thörnells förhoppning att Thörnells Parfymeri får leva vidare i någon form.

– Det hoppas jag verkligen. Det är tillsammans med Sko-Gunnar en så kallad dragare till Storgatan, menar Holmström.

– Han är söt, säger Siv när hon får höra vad näringslivschefen sagt om hennes parfymeri.

Det blir en besvikelse såklart om jag slutar.

Under sina 23 år i Herrljunga har Siv Thörnell hunnit bygga upp en trogen kundkrets och beslutet att gå i pension har inte varit helt enkelt även om Siv hunnit fylla 71 år.

– Det blir en besvikelse såklart om jag slutar.

Samtidigt tar det förstås mycket tid och energi att driva företag. 43 timmar i veckan har Siv öppet och står själv i butiken för att ta emot kunderna.

De tjatade på mig, men jag var inte mogen för det då.

Hon berättar att släktingar försökte få henne att sälja redan för tre år sedan.

– De tjatade på mig, men jag var inte mogen för det då. Jag kommer ju sakna alla fina kunder, man får nästan vänner när man driver butik såhär, men nu längtar jag efter att vara ledig. Jag har barn och barnbarn och kanske ska göra något annat också, säger hon med ett skratt.

Det blir långa veckor i butiken, även om Siv älskar sina kunder. ”Nu längtar jag efter att vara ledig”, säger hon till AT. Bild: Philip Mauritzson
Det blir långa veckor i butiken, även om Siv älskar sina kunder. ”Nu längtar jag efter att vara ledig”, säger hon till AT. Bild: Philip Mauritzson

Som planen ser ut driver Siv Thörnell butiken vidare fram till sommaren. Om hon inte hittar någon köpare före dess stänger parfymeriet troligen för gott.

Har man utbildning inom området är ju det förstås ett plus, men absolut inget måste.

Men hon hoppas alltså att det inte blir så, att någon serviceinriktad person med intresse för makeup, parfym och hudvård tar över verksamheten.

– Det är min absolut högsta önskan, att någon vill ta över. Har man utbildning inom området är ju det förstås ett plus, men absolut inget måste. Däremot måste du ha intresse för produkterna och av kundvård. Här finns också ett lager för näthandel som är lika stor som butiksytan, upplyser Siv.

LÄS MER: Arcus ger jobbcoachning på hemmaplan

LÄS MER: Första spadtag för nya Hagen