Träd blockerade Norra Strömgatan

Flera träd har under torsdagen blåst ner till en följd av ovädret som råder. Ett träd ska ha satt stopp för trafiken i Hudene och ett annat på E20 strax innan Vårgårda. Strax innan 19:30 välte även ett träd över Norra Strömgatan i centrala Alingsås.

ANNONS
|

Tidigare under eftermiddagen föll ett träd ner på vägen vid Hudene skola. Entreprenör ska ha skickats till platsen och tagit bort trädet som ställde till det i trafiken.

– Inringaren säger att det ligger över hela vägen, sa Antonius Knevel, vägtrafikledare på Trafikverket, till AT.

Senare under eftermiddagen kom det ytterligare ett larm om ett träd som hade fallit på E20 strax innan Vårgårda i riktning mot Göteborg. Enligt Trafikverket ska det ha haft en stor påverkan på trafiken.

Insatsledare Andreas Håkansson och styrkeledare Rasmus Beckeman har varit ute på en handfull olyckor med träd som har vält under eftermiddagen och kvällen.
Insatsledare Andreas Håkansson och styrkeledare Rasmus Beckeman har varit ute på en handfull olyckor med träd som har vält under eftermiddagen och kvällen. Bild: Matilda Falk

Träd blockerade Norra Strömgatan

Strax innan 19:30 på kvällen fick räddningstjänsten rycka ut ytterligare en gång då ett träd hade vält över Norra Strömgatan – mycket nära restaurangen Amvrosia.

ANNONS

– Vi har varit ute på en handfull ärenden under kvällen gällande träd som har vält. Vi har inte fått pumpa något vatten, säger Andreas Håkansson, insatsledare på räddningstjänsten Alingsås Vårgårda.

Enligt Håkansson ska ingen av olyckorna varit någon fara för allmänheten. Dock ska olyckan på E20 inneburit en större risk.

Var ni förberedda på ovädret?

– Vi har följt vädret hela dagen och varit förberedda. Jag tror att det värsta ska vara över om en dryg timme, säger Håkansson vid 19:30-tiden.

LÄS MER:Efter hotfulla samtal – ung man åtalas för utpressningsförsök

ANNONS