Traktor med släp i dike

På söndagseftermiddagen inkom ett larm till SOS om en trafikolycka på väg 181 i Herrljunga. Enligt initiala uppgifter ska en traktor med släp kört ner i diket.

ANNONS
|

Räddningstjänsten var vid 14-tiden på plats för att assistera traktorn. Olyckan ska ha skett cirka en kilometer från Bråttensby kyrka – i riktning mot Vårgårda.

– Det verkar inte som att det är en allvarlig olycka. Räddningstjänsten har mest åkt för att se till så det inte är en trafikfara för andra trafikanter, säger Jonathan Jansson, larm och ledningsoperatör på SOS alarm.

Ingen ambulans kallades till platsen.

– Det är nog mer en sak för Vägverket men det kan vara så att traktorn har mejat ner stolpar och sådant. Då kan det vara bra att räddningstjänsten är på plats och varnar och städar upp.

ANNONS

Vid 14:45-tiden var räddningstjänsten fortfarande på plats för att försöka få loss traktorn.

– Traktorn hänger i vajerräcket, den kommer varken framåt eller bakåt och vi har börjat plocka loss traktorn. Den har kört ner tre stolpar som sitter under traktorn och när den försöker backa så sitter den fast, säger Morgan Gunnarsson, inre befäl räddningstjänsten.

Under färden upptäckte föraren att fordonet läckte hydraulolja. När han vände sig för att se var oljan kom ifrån körde han över fel sida vägen – sen ner i diket.

Hur länge kommer ni vara på plats?

– Vi inväntar folk från Trafikverket. De har ungefär en timmas bilfärd hit... Så det kan vara alltifrån 30-90 minuter, säger Morgan Gunnarsson.

Enligt Trafikverkets hemsida har olyckan stor påverkan på trafiken.

– Det är en trefilig väg och vi har snott en körbana, den i södergående riktning. Så det är två som går att köra på.

Vid 15:30 tiden inväntade man en stor traktor som ska hjälpa till att bärga bort fordonet.

– Det är en riktig soppa. Den sitter fortfarande fast så nu inväntar vi en stor traktor som ska komma och hjälpa oss med att bärga bort traktorn i diket.

Så ni kommer vara kvar ett bra tag till?

– Ja, tyvärr måste jag svara på den frågan, säger Morgan Gunnarsson, inre befäl räddningstjänsten.

Enligt trafikverkets hemsida var händelsen avklarad efter strax 17.00 på söndagseftermiddagen.

ANNONS