Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Per Anger
Bild: Per Anger

Vård- och omsorg efterfrågar arbetsro

Herrljungas vård- och omsorgsförvaltning undanber nu icke-akuta förfrågningar på telefon och mejl.

Det ansträngda personalläget har medfört att kommun känt sig tvingad att på sin hemsida skriva till dem som söker kontakt med kommunens vård- och omsorgspersonal.

”Vi omber alla som inte akut behöver komma i kontakt med oss att just nu inte ringa eller maila våra vård- och omsorgsverksamheter. Det mycket ansträngda läget inom socialförvaltningens vård- och omsorg gör att all personal behövs hos brukarna och alla chefer och administratörer arbetar för att lösa bemanningen från dag till dag.

Detta medför att allt övrigt just nu får stå tillbaka och det finns mycket begränsat med utrymme och tid att svara i telefon och på mail.

Under tisdagen rapporterade AT att socialförvaltningen i Herrljunga kommun fått gå upp i krisledning på grund av ”extremt ansträngt läge med stort personalbortfall på grund av smittspridningen.”

Socialförvaltningen i Herrljunga kommun har drabbats av ett personalbortfall på upp till 50–80 procent på vissa enheter i samband med den pågående smittspridningen.

– Vi har nya frånfall av personal varje dag, det är personal som blir sjuka, som är hemma i karantän eller som vårdar sjuka barn, konstaterade Sandra Säljö, socialchef i Herrljunga kommun.

Man har också gått ut med en vädjan till allmänheten om att personer med rätt kompetens kan ställa upp och arbeta inom förvaltningen.

LÄS MER: Hälften av skolpersonalen borta: ”Får hitta lösningar dag för dag”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Alingsås Tidning i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.