Den 18 april ställer sig Herrljungakören Viseversa på Kulturens scen. Massor av film- och musikallåtar utlovas under konserten "License to Sing".
Den 18 april ställer sig Herrljungakören Viseversa på Kulturens scen. Massor av film- och musikallåtar utlovas under konserten "License to Sing". Bild: Inger Eskilsson

Viseversa siktar mot stjärnorna – och hoppas fylla Kulturen

De har tagit sig an allt större utmaningar under sin 40-åriga historia. Nu satsar Herrljungakören Viseversa på en konsert med film och musikalmusik – från 70-talet och framåt. Och hoppas fylla Kulturen i Vårgårda till sista plats.

ANNONS

Siktar man mot stjärnorna - i det här fallet film och musikalvärldens - siktar man både brett och högt och borde väl minst nå trädtopparna i alla fall...

– En konsert med film- och musikalmusik är något vi har velat göra ett tag, och nu var det läge, menar Christian Barber, ordförande och körmedlem i Viseversa.

På egna ben

Christian har varit med om att fylla Kulturen förut. Den gången, i april 2018, var det med hits ur ABBA-musikalen Mamma Mia och i samarbete med rutinerade musikerna Johan Stengård och Ulf Esborn.

Den här gången ska kören stå på egna ben, och gör det alltså med ett större urval av film- och musikallåtar från de senaste decennierna.

ANNONS

"Lär inte bli besvikna"

– Vi kommer bland annat att köra ett Andrew Lloyd Webber-medley som jag tror kommer att sitta rätt bra. Det blir både svenskt och utländskt. däribland Tomas Ledin och Ted Gärdestad-låtar.

Går ni all in på scenklädsel den här gången?

– Det kan nog bli så, skrattar Christian Barber. Folk lär inte bli besvikna i alla fall. Våra körmedlemmar har en förmåga att kunna bjuda på sig.

Biljetterna släppta

Biljetterna till konserten "License to Sing" den 18 april har precis släppts – och några har redan lagt vantarna på en eller flera platser.

– Det är ju två månader kvar, men bara att folk hör av sig känns kul. Fullsatt är ju alltid förhoppningen.

ANNONS