Höstmarknad på Nääs fabriker gör comeback: ”En skördefest”

Marknadsdagarna på Nääs fabriker brukar locka mängder med besökare – och innebära ett smärre parkeringskaos. Inför helgens skördefest har eventgruppen därför rustat med extra parkeringsplatser men också med flera nya utställare.
– Det är första gången på ett par år som vi gör detta, säger Daniel Andersson, marknadschef på Nääs fabriker.

ANNONS
|

När trädens blad faller gulorangea till marken är det hög tid att hålla utkik efter lokala skördemarknader. En bekant arrangör i trakten är Nääs fabriker som i år tagit tillbaka sin höstmarknad med fokus på lokalproducerade och ekologiska varor som delikatesser, blommor och annat hantverk.

– Egentligen har vi haft uppehåll för höstmarknaden men nu gör vi det igen i form av en skördefest, berättar Daniel Andersson.

Anledningen till uppehållet var dels pandemin men också nytänk i evenemangskalendern. Förra året arrangerades därför en mässa med friluftstema, något som kommer tillbaka nästa vår, berättar Daniel.

I helgen är det dock marknadsdagar med stort ”M” som står på schemat.

ANNONS

– Det blir en riktig fest med ett trettiotal utställare, flera foodtrucks, livemusik och aktiviteter för barnen. Sedan har våra butiker, caféet och krogen öppet som vanligt, berättar Daniel Andersson.

Bland utställarna hittar man allt från lokala företag som Herbalist Of Aspen och Oscarshöjd, till producenter från grannkommunerna som Östängs gård och Green life by Anna.

– Vi är peppade! Det kommer mycket nya utställare, vilket är roligt både för oss och besökarna, säger Daniel Andersson.

Rustar med fler parkeringar

Med förra årets julmarknader i åtanke förbereder nu Nääs fabriker inför helgens anstormning. Bland annat har de ytterligare en parkering uppe i samhället Tollered men också extra parkeringsvakter:

– Julmarknaderna är de populäraste marknaderna vi har och förra året hade vi två marknadshelger för att sprida ut besökarna. Men trots det kom rekordmånga besökare båda helgerna, säger Daniel och fortsätter:

– Det brukar ju bli lite parkeringskaos, men jag hoppas att det inte blir lika mycket som vanligt. Utöver det rustar vi med extra gott humör och bemanning.

Butiksinvigning och liveband

Vad får man då inte missa? Daniel Andersson berättar bland annat att områdets nya pop-up-butik Ekelunds Väveri har invigning under lördagen och att coverbandet Greenland spelar.

– De har varit här tidigare och varit väldigt uppskattade. Lite som vårt egna husband kan man säga, säger Daniel Anderson.

LÄS MER:Sollebrunnsparet står bakom ny obemannad butik i Alingsås

LÄS MER:En silverdome – mitt i Gråbonaturen

LÄS MER:Skicka in din bästa oktoberbild till oss – tävla om presentkort

ANNONS