Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Filip Landqvist
Arkivbild. Bild: Filip Landqvist

Mc i olycka utanför Vårgårda: ”Kört omkull”

En motorcykelolycka inträffade strax utanför Vårgårda på fredagseftermiddagen. En man ska då ha kört in i ett träd i skogen.
Mannen, som är i 25-årsåldern, fördes svårt skadad till sjukhus i ambulanshelikopter.

Räddningstjänsten larmades om olyckan strax efter klockan 17.00 på fredagen. Den ska ha inträffat vid Västergården utanför Vårgårda vid Algutstorp.

– Det är en endurohoj som har kört omkull i skogen, säger Michael Olsson, larm- och ledningsoperatör vid Västra räddningsregionen.

Förd till sjukhus i helikopter med svåra skador

En enhet från räddningstjänsten samt en ambulans och en ambulanshelikopter skickades till platsen.

– Vi var behjälpliga för ambulans, det är allt jag kan säga, säger Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör vid Västra räddningsregionen.

En man i 25-årsåldern har förts till sjukhus i helikopter, bekräftar SOS Alarm. Mannen uppges ha svåra skador, men läget är stabilt meddelar Borås sjukhus presskontakt på fredagskvällen.

Misstänks för olovlig körning

Enligt uppgifter till polisen ska föraren själv ha larmat SOS. Mannen ska ha varit vaken och talbar vid händelsen, men skadat benet.

Föraren misstänks bland annat för olovlig körning, då han saknat körkort för gällande fordon. Motorcykeln har tagits i beslag för teknisk undersökning.

LÄS OCKSÅ: Kraschade in i bergvägg – nu söker Emanuel, 19, sin hjälte

LÄS OCKSÅ: Trafikkaos i Alingsås – så påverkas räddningstjänsten