Ikea återkallar syltburkar som kan innehålla plastbitar

Ikea uppmanar alla kunder att som köpt en ekologisk sylt av företaget att reklamera den – man har funnit plastbitar i produkten.

ANNONS
|

Det handlar om burken ”ekologisk sylt jordgubb” i 400 grams-förpackning där möbeljätten, som också säljer livsmedel, har upptäckt felet (se bilden). ”Det kan finnas plastbitar i produkten”, skriver Ikea i ett pressmeddelande. Plastbitarna kommer från trasiga brickor som användes när jordgubbarna plockades.”

Mer specifikt är det syltburkar med utgångsdatum 2023-03-01, 2023-03-02, 2023-03-03 och 2023-03-28 det handlar om. Företaget lovar full återbetalning av varorna och ber kunderna ta kontakt med kundtjänst. Inga kvitton kommer att behövas, skriver Ikea.

”Säkerheten och kvaliteten på den mat vi erbjuder är vår främsta prioritet. Vi vill erbjuda våra kunder produkter de kan lita på och som produceras på ett ansvarsfullt sätt, utan att kompromissa när det gäller livsmedelssäkerhet och kvalitet. Trots detta har det kommit till vår kännedom att plastbitar kan förekomma”, skriver företaget.

ANNONS

LÄS MER:Ikea-klassikerna i ditt hem – så mycket är de värda

LÄS MER:Nya Ikea i Kållered – så ser det ut inne i varuhuset

LÄS MER:Ikea blir Sveriges största laddstation för elbilar

ANNONS