Jan Kilhamn blir ny tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.
Jan Kilhamn blir ny tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör. Bild: Jonas Lindstedt

Ny hälso- och sjukvårdsdirektör utsedd i regionen

Jan Kilhamn blir ny tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör från och med den första maj i år. ”Det är ett stort förtroende”, säger han.

ANNONS
|

Jan Kilhamn blir tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör efter Ann Söderström och tillträder den 1 maj. Tjänsten sträcker sig fram till den 31 december i år.

Jan Kilhamn är läkare i grunden och har ägnat stora delar av sin karriär åt forskning och utvecklingsfrågor. Han har även haft rollen som stabschef för regional särskild sjukvårdsledning och ansvarat för den regionala samordningen av provtagningar för covid19.

– Det är ett stort förtroende att få axla rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör under en period, särskilt i en tid som denna. Pandemin testar oss alla i nuläget och jag vill göra mitt bästa för att förvalta Ann Söderströms positiva ledarskap. Vi har inte bara en pandemi att hantera utan behöver fortsätta utveckla framtidens hälso- och sjukvård. Jag ser fram emot att arbeta för en stark hälso- och sjukvård som möter både nuvarande och framtida krav, säger Jan Kilhamn i ett pressmeddelande.

ANNONS

Rekryteringsprocessen kommer att påbörjas senast i augusti, meddelar regionchef Ann-Sofi Lodin.

ANNONS