Gör grillspett med mat av samma slag så blir det lättare att beräkna tillagningstiden.
Gör grillspett med mat av samma slag så blir det lättare att beräkna tillagningstiden. Bild: Janerik Henriksson/TT

Så får du till de bästa grillspetten

Grillsäsongen är i full gång – och trär du maten på spett går det snabbt och enkelt att få den klar på gallret.

ANNONS
|

Magasinet Elle Mat och vin tipsar bland annat om följande trix för att lyckas med grillspetten:

+ Tillagningstiden skiftar mellan olika råvaror, så det bästa är att sätta mat av samma slag på ett spett.

+ Två spett genom köttet, osten eller grönsakerna gör det enklare att vända dem på grillen.

+ Skär tunna bitar av det som ska grillas för snabbare tillagning.

LÄS MER:Billigaste bearnaisesåsen bäst

LÄS MER:Mat i öronen i sommar

LÄS MER:Mycket kärlek i ett litet rullande hem

ANNONS