Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gör grillspett med mat av samma slag så blir det lättare att beräkna tillagningstiden. Bild: Janerik Henriksson/TT
Gör grillspett med mat av samma slag så blir det lättare att beräkna tillagningstiden. Bild: Janerik Henriksson/TT

Så får du till de bästa grillspetten

Grillsäsongen är i full gång – och trär du maten på spett går det snabbt och enkelt att få den klar på gallret.

Magasinet Elle Mat och vin tipsar bland annat om följande trix för att lyckas med grillspetten:

+ Tillagningstiden skiftar mellan olika råvaror, så det bästa är att sätta mat av samma slag på ett spett.

+ Två spett genom köttet, osten eller grönsakerna gör det enklare att vända dem på grillen.

+ Skär tunna bitar av det som ska grillas för snabbare tillagning.

LÄS MER: Billigaste bearnaisesåsen bäst

LÄS MER: Mat i öronen i sommar

LÄS MER: Mycket kärlek i ett litet rullande hem