Bråk på HVB-hem – personal skadad

Två personer har attackerats med kniv på ett HVB-hem i AT:s spridningsområde.
En minderårig person har gripits.
Polisen utreder två fall av mordförsök och två fall av försök till grovt våld mot tjänsteman.

ANNONS

Polis larmades till HVB-hemmet klockan 13.30 på onsdagen. En minderårig person hade attackerat personalen på plats. Enligt polisen försökte personalen låsa in sig för att söka skydd. Även räddningstjänsten skickades fram på grund av att det hade startats bränder i hemmet.

– Situationen är väldigt allvarlig med tanke på att personen har försökt attackera personal med kniv och försökt tända i eld på två ställen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Två personer attackerades med en kniv på ett HVB-hem under onsdagen.
Två personer attackerades med en kniv på ett HVB-hem under onsdagen. Bild: Filip Landqvist

När polisen kom fram kunde man säkra den minderåriga personen.

– Det fanns inget behov för någon att föras till sjukhus, men några i personalen har blivit skadade på något sätt, säger Stefan Gustafsson.

ANNONS

Försökte tända eld på matta

På plats fick polisen även kännedom att den minderåriga personen ska ha antänt en matta i fastigheten. Personalen har dock lyckats släcka branden och fått ut mattan.

– Vi var där med två enheter plus ett ledningsfordon. Vi kontrollerade mest att elden inte hade spridit sig, säger Patrik Hedlund larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Misstänkt försök till mord

Runt klockan 14.20 hade polisen avslutat den akuta delen av insatsen. Men patrullen var fortfarande kvar på platsen.

– Personen i sig är gripen och ska föras till polisstationen. I nuläget rubricerar vi händelsen som två fall av försök till mord och två fall av försök till grovt våld mot tjänsteman, säger Stefan Gustafsson.

Enligt Gustafsson kan det även tillkomma en rubricering – försök till mordbrand.

– En förundersökning har inletts och vi kommer att höra personal på plats.

Under torsdagen meddelade polisen att myndigheten har rubricerat om fallet till tre fall av grov misshandel och försök till mordbrand.

ANNONS