Ett nytt coronadödsfall i Västra Götaland

Det senaste dygnet har ett nytt dödsfall relaterat till covid-19 rapporterats i Västra Götaland. Totalt har nu 859 personer avlidit i sviterna av viruset i regionen.

ANNONS
|

LÄS MER:Så kan covid-19 bli en vanlig influensa

Den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten visar att det i Sverige nu finns 87 575 bekräftade fall av covid-19 och totalt har 5 860 personer avlidit i sviterna av viruset.

Västra Götalandsregionen har i nuläget totalt 19 401 sjukdomsfall och totalt har 859 avlidit till följd av covid-19 i regionen.

Det senaste dygnet har ett nytt dödsfall bekräftats i Västra Götaland.

På onsdagsförmiddagen hade Västra Götalandsregionen 46 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 6 på intensivvårdsavdelning (IVA). Av dessa är inga personer på Sjukhusen i Väster, där Alingsås lasarett ingår.

På övriga sjukhus i Västra Götaland ser det i nuläget ut enligt följande: NU-sjukvården: 4 personer varav 0 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 26 personer varav 3 på IVA, Skaraborgs sjukhus: 8 personer varav 2 på IVA och Södra Älvsborgs sjukhus: 8 personer varav 1 på IVA.

ANNONS

Enligt Socialstyrelsens uppgifter om antalet avlidna per kommun, som uppdaterades senast den 14 september, har tio personer avlidit av covid-19 i Alingsås. I Vårgårda handlar det om sex personer och i Herrljunga sju personer. Det innebär att det den senaste veckan har rapporterats in ett nytt dödsfall i Vårgårda och ett nytt dödsfall i Herrljunga. I Alingsås har man legat kvar på tio dödsfall nu i flera veckor.

LÄS MER:Tegnell om lösningar när besöksförbudet på äldreboenden hävs

LÄS MER:Beredskap med iva-platser – ser risk för nya coronautbrott

ANNONS